Σε συζητήσεις για την αγορά ενός κτηρίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν βρίσκεται η Chanel,  συμμετέχοντας στον ανταγωνισμό μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών λιανικού εμπορίου παγκοσμίως για… μία θέση στον εμβληματικό εμπορικό δρόμο της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, ο οίκος μόδας βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του κτηρίου 745 Fifth Ave., σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Η Chanel ανταγωνίζεται την LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton , η οποία επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του κτηρίου στη γωνία της 58ης οδού, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εκπρόσωπος της Chanel αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι της LVMH και της ιδιοκτήτριας εταιρείας Paramount Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James M Hogarty (@artdecomadness)

Οι παγκόσμιες εταιρείες λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας ανταγωνίζονται τους τελευταίους μήνες για να αποκτήσουν κτήρια στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Gucci, Kering, ανακοίνωσε ότι αγόρασε το κτίριο 715-717 της 5ης Λεωφόρου για 963 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος. Οντότητες που συνδέονται με την Prada βρίσκονταν πίσω από την αγορά δύο κτηρίων σε κοντινή απόσταση για 835 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg News πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, η ελβετική ωρολογοποιία Rolex κατασκευάζει κτήριο κεντρικών γραφείων στην 665 Fifth Ave. Πέρυσι, η LVMH άνοιξε το ανακαινισμένο κατάστημα Tiffany & Co. στη γωνία της 57ης οδού.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης πολυτελών προϊόντων κυνηγούν επίσης ακίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Την περασμένη εβδομάδα, η Kering δήλωσε ότι δαπάνησε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,41 δισεκατομμύρια δολάρια) για ένα ακίνητο στο Μιλάνο. Ο ιδιοκτήτης των Gucci και Balenciaga έχει επίσης αγοράσει κτήρια στο Τόκιο και το Παρίσι.

Διαβάστε ακόμη

Πώς τα σοκ της αγοράς αυξάνουν τις τιμές στο πετρ Παρίσι 2024: «Καμπανάκι» για την ποιότητα νερού στον Σηκουάνα – Τι έδειξαν οι μετρήσεις έλαιο (γράφημα)

Ferrari: Ανοίγει εργαστήριο μπαταρίας λιθίου – Πότε κατασκευάζει το πρώτο ηλεκτρικό supercar

Παρίσι 2024: «Καμπανάκι» για την ποιότητα νερού στον Σηκουάνα – Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ