Οι αποθήκες φυσικού αερίου της Γερμανίας μπορεί να γεμίζουν γρηγορότερα από το κανονικό, αλλά η χώρα θα εξακολουθεί να αγωνίζεται να εξασφαλίσει αρκετά καύσιμα για τις ανάγκες του επερχόμενου χειμώνα. O κίνδυνος για δελτίο στην ενέργεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα παραμένει υψηλός.

Ακόμη και αν πιαστεί ο στόχος της Γερμανίας να είναι πλήρης οι αποθήκες της κατά 95% έως τον Νοέμβριο, αυτό θα κάλυπτε μόνο περίπου 2-1/2 μήνες ζήτησης για θέρμανση, βιομηχανία και ηλεκτρική ενέργεια, εάν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες, σύμφωνα με τον Klaus Mueller, πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας. Τα αποθέματα είναι σήμερα 77% γεμάτα, δύο εβδομάδες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

«Είμαστε λίγο πιο γρήγοροι από ό,τι ήμασταν στο παρελθόν όσον αφορά την πλήρωση του αποθηκευτικού χώρου, αλλά δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε», είπε ο Mueller σε συνέντευξή του την Τρίτη. «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό ως ώθηση. Ας το συνεχίσουμε.»

Με τον κίνδυνο ενός πιο ψυχρού από το κανονικό φθινόπωρο και την πιθανότητα περαιτέρω διαταραχών του εφοδιασμού, ο στόχος που έχει επιβάλει η κυβέρνηση να πληρωθούν οι χώροι αποθήκευσης κατά 85% έως τον Οκτώβριο θα μπορούσε να είναι δύσκολος, είπε ο Mueller. Η επίτευξη του στόχου του Νοεμβρίου του 95% φαίνεται «δύσκολο να επιτευχθεί», επειδή ορισμένες τοποθεσίες αποθήκευσης απαιτούν περισσότερο χρόνο για να γεμίσουν, είπε. «Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι όλες οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία θα είναι γεμάτες κατά 95% τον Νοέμβριο, ακόμη και υπό καλές συνθήκες προσφοράς και ζήτησης», είπε ο Mueller. «Στο καλύτερο σενάριο, τα τρία τέταρτα από αυτές θα πετύχουν τον στόχο».

Διαβάστε ακόμη

Σε τιμές Αυγούστου τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Πλειστηριασμοί: Γνωστά ξενοδοχεία… ψάχνουν νέο ιδιοκτήτη (pics)

Πιο κοντά το Food Hall στη στοά του Αρσακείου