Η General Motors ενέκρινε ένα νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξησε το μέρισμά της, καθώς η βελτίωση της κερδοφορίας στις δραστηριότητες ηλεκτρικών οχημάτων επιτρέπει στην αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέψει μετρητά στους επενδυτές.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει «ευκαιριακά» τις μετοχές της στο πλαίσιο του νέου προγράμματος μετά την ολοκλήρωση μιας επιταχυνόμενης επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη. Η GM αναμένει να εξαντλήσει τα υπόλοιπα 1,1 δισ. δολάρια του προηγούμενου προγράμματος μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

«Αυξάνουμε και βελτιώνουμε την κερδοφορία της επιχείρησης EV και αξιοποιούμε αποτελεσματικά τα κεφάλαιά μας», ενώ βλέπουμε επίσης βελτίωση στην επιχείρηση οχημάτων με κινητήρα φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία. «Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε μετρητά στους μετόχους».

Η απόφαση βασίζεται στη δυναμική που είδε η GM να βγαίνει από το πρώτο τρίμηνο, όταν η ισχύς στις εγχώριες πωλήσεις φορτηγών και SUV τη βοήθησε να ξεπεράσει τις προκλήσεις στην Κίνα και να αυξήσει την πρόβλεψη για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους. Παρά τις πρώτες τρικλοποδιές με τη στρατηγική της για τα EV, η εταιρεία δήλωσε ότι είναι αφοσιωμένη στην αγορά, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι μετοχές της GM έγιναν θετικές μετά την ανακοίνωση, σημειώνοντας άνοδο 1,1% στις 7:58 π.μ. πριν από την κανονική διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή κέρδισε 32% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας.

Παράλληλα με την επαναγορά, η εταιρεία αύξησε επίσης το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 33% στα 12 σεντς ανά μετοχή.

Η GM δεν είναι η μόνη – 42 άλλες εταιρείες του δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν επαναγορές μετοχών αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την Τζίνα Μάρτιν Άνταμς, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή μετοχών του Bloomberg Intelligence. Πριν από την ανακοίνωση της GM, η BI διαπίστωσε ότι οι εταιρείες του δείκτη S&P είχαν αυξήσει τις επαναγορές κατά 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, στα 210 δισ. δολάρια. Ήταν το δεύτερο τρίμηνο αύξησης μετά από πέντε διαδοχικές τριμηνιαίες μειώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Οι εσπευσμένες συμμαχίες, ο εκνευρισμός του Ελιζέ και οι φόβοι της αγοράς για την επόμενη μέρα (tweets + pics)

Τα νέα γραφεία της ΕΥ στο Μαρούσι – Συμφωνία με Noval Property και Brook Lane Capital (pics + vid)

Αβοκάντο: Η παγκόσμια μανία και η έλλειψή τους από την αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ