Μπορεί η καλοκαιρινή σεζόν να έχει ήδη, ξεκινήσει, παρόλα αυτά, η Louis Vuitton σχεδιάζει να ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες, το πρώτο της εστιατόριο στη Γαλλία.

Το πολυτελές brand το οποίο ανήκει στην LVMH, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως, πρόκειται να εγκαινιάσει το πρώτο του κατάστημα εστίασης στη Γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο White 1921 στο Σεν Τροπέ. Το εστιατόριο Mory Sacko που πήρε το όνομά του από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Μόρι Σάκο, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Παρασκευή 17 Ιουνίου. 

Ο Σάκο ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου έχει καταγωγή από το Μάλι και τη Σενεγάλη. Έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό μετά από τη συμμετοχή του στο γαλλικό Top Chef. Αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, έναν χρόνο αργότερα, απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin.

Το εστιατόριο Mory Sacko είναι το δεύτερο εστιατόριο της Louis Vuitton. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κατάστημα εστίασης με την υπογραφή της εταιρείας άνοιξε στην Οσάκα της Ιαπωνίας το 2020. Αρκετές ωστόσο, είναι μάρκες πολυτελείας οι οποίες έχουν επίσης, διευρύνει τα χαρτοφυλάκια τους επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους και στο χώρο της εστίασης. 

Η Gucci συνεργάστηκε με τον Μάσιμο Μποτούρα για το Gucci Osteria στη Φλωρεντία της Ιταλίας, το οποίο άνοιξε το 2018. Ο Μποτούρα είναι ο σεφ πίσω από το Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, ένα εστιατόριο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. Χαρακτηρίστηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για τα έτη 2016 και 2018.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα αναπτυχθεί το πάρκο στο Ελληνικό – Στα 250 εκατ. ευρώ το κόστος (pics)

Power Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ

Τα (επιμένω) καθημερινά νέα γκάλοπ, οι τσιγκουνιές του Σαράντη, η ώρα της ΙΟΝ και τα σχέδια του ΟΤΕ