Η Foxconn Technology Group αύξησε το ποσοστό των εργαζομένων που έχουν επιστρέψει στους χώρους εργασίας τους στο 90% αυτή την εβδομάδα, υποδεικνύοντας πως η κύρια κατασκευαστής των iPhones της Apple έχει, πια, αρκετό εργατικό δυναμικό για να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της.

Το τεράστιο βιομηχανικό συγκρότημα στην κινεζική πόλη της Τσεντσόου απασχολεί πια 200.000 άτομα σύμφωνα με την τοπική κρατική εφημερίδα Henan Daily. Το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Βικ Γουάνγκ τόνισε πως οι εργοστασιακές μονάδες της έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα από τις 30 Δεκεμβρίου.

Η γρήγορη επανεκκίνηση αυτή της «πόλης του iPhone» αποτελεί εξαιρετικά νέα τόσο για την Apple όσο και για την κινεζική οικονομία αυτή καθαυτή. Η πρόσφατη δραματική αύξηση των κρουσμάτων στο Πεκίνο και άλλες περιοχές της Κίνας λόγω της άρσης των μέτρων της καραντίνας είχε αμαυρώσει το ελπιδοφόρο «άνοιγμα» της οικονομίας της χώρας η οποία χρειάζεται «στρατιές» εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία των εγχώριων βιομηχανιών.

Η Foxconn είχε βάλει «λουκέτο» στην πόλη του iPhone, στην οποία παράγεται η πλειοψηφία των iPhone 14 Pro και Pro Max, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε πορείες διαμαρτυρίας κατά των επιβεβλημένων αυτών κανονισμών, ενώ πολλοί εξ αυτών παραιτήθηκαν.

Τα προβλήματα στην περιοχή είχαν αυξήσει τους φόβους για δημιουργία ανεπανόρθωτων ζημιών στην εφοδιαστική αλυσίδα των iPhone ενώ, σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ενδέχεται να είχε απώλειες έως και 6 εκατομμυρίων συσκευών λόγω της παύσης της παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη

Μάτσιεκ Καμίνσκι: Ξεκινά από τον… Παναιτωλικό για να φτιάξει μια ποδοσφαιρική αυτοκρατορία (pics)

Οι dealmakers του 2022 και τα σχέδια για τη νέα χρονιά (pics)

Τι αλλάζει με την υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS – Ο οδικός χάρτης (vid)