Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Nissan Motor Co. μειώθηκε κατά μία βαθμίδα σε καθεστώς junk από BB+ που ήταν προηγουμένως, με τον οίκο αξιολόγησης S&P Global Ratings να επικαλείται την ασθενέστερη κερδοφορία. Επιπλέον, εκτιμά ως «απιθανη» μια ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η S&P επισημαίνει πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο για να ανακάμψει το τμήμα αυτοκινήτων της Nissan από τις διακυμάνσεις των πωλήσεων και της παραγωγής.

Ενώ η Nissan έχει ανακάμψει έπειτα από δύο χρόνια ζημιών και εμμένει στην πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που λήγει αυτόν τον μήνα, ο κατασκευαστής στερείται νέων μοντέλων τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα πιθανότατα θα συνεχιστούν , ενώ η αύξηση του κόστους, εκτός από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση των επιτοκίων, σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες συνθήκες τα επόμενα ή δύο χρόνια.

Οι προοπτικές για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σταθερές, ανακοίνωσε η S&P, αναφέροντας ότι η κερδοφορία βελτιώνεται σταδιακά και ότι η εταιρεία είναι συντηρητική στον οικονομικό της σχεδιασμό.

Διαβάστε ακόμη

Γκουτέρες: Η πατριαρχία αντεπιτίθεται – Σε 300 χρόνια θα υπάρξει ισότητα ανδρών και γυναικών

ΥΠΕΝ: Πώς θα γίνεται η μετεγκατάσταση οικισμών για να κατασκευαστούν υδροηλεκτρικά έργα

ΟΑΣΘ: «Χειρόφρενο» την Τετάρτη στα λεωφορεία για 5 ώρες