Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα παραλάβει μόνο 40 αεροσκάφη της Boeing πριν από το τέλος Ιουνίου αντί για τις 57 μονάδες που αναμενόταν αρχικά, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να μειώσει τις συχνότητες των πτήσεων σε όλο το δίκτυό της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή είπε ότι είναι «απογοητευμένος» από τις καθυστερήσεις των αεροσκαφών και ότι αναμένει ότι η ετήσια πρόβλεψη του αερομεταφορέα θα μειωθεί σε λίγο κάτω από τα 200 εκατομμύρια επιβάτες, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 205 εκατομμυρίων για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Η Ryanair έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ορισμένες περικοπές, όπως στο Δουβλίνο, τη Μαλπένσα του Μιλάνου και το Μόντλιν της Βαρσοβίας, τα οποία, σύμφωνα με τον O’Leary, ήταν αεροδρόμια υψηλότερου κόστους. Είπε ότι η διοίκηση της Boeing συνεχίζει να έχει την «ολόθερμη» υποστήριξή του.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτές τις τελευταίες καθυστερήσεις στις παραδόσεις της Boeing», ανέφερε ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην ανακοίνωσή του. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις, σε  συνδυασμό με την καθήλωση ορισμένων αεροσκαφών της Airbus λόγω προβλημάτων συντήρησης των κινητήρων, θα οδηγήσουν σε «ελαφρώς υψηλότερους αεροπορικούς ναύλους» σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Το εναρκτήριο λάκτισμα για το placement δίνει το ΤΧΣ – Ισχυρό ενδιαφέρον από ξένους long επενδυτές

Τι περιλαμβάνει ο νέος νόμος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές – Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές

Ο Μητσοτάκης θέτει τα πρώτα διλήμματα των ευρωεκλογών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ