Η κυβέρνηση της Κίνας έχει συστήσει στις επιχειρήσεις της χώρας να «σβήσουν» σταδιακά τη συνεργασία τους με τις 4 μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες του κόσμου (PwC, Deloitte, EY και KPMG).

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών έχει προτείνει στις κρατικές επιχειρήσεις να μην ανανεώσουν τα συμβόλαια τους με τους Big Four όταν αυτά λήξουν.

Ενώ οι υπεράκτιες θυγατρικές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους παγκόσμιους ελεγκτές, οι μητρικές τους εταιρείες παροτρύνονται να προσλαμβάνουν τοπικούς λογιστές από την Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ όταν προκύπτουν συμβάσεις, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους στο Bloomberg.

Η πολιτική δεδομένων έχει γίνει ένας από τους πολλούς τομείς που η Κίνα έχει σφίξει τον έλεγχό της για να διασφαλίσει ότι οι πρακτικές δεν αποτελούν απειλή για τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Η χώρα εφάρμοσε το Σεπτέμβριο του 2021 το νόμο για την ασφάλεια των δεδομένων της, ο οποίος απαιτεί σε γενικές γραμμές από τις κινεζικές εταιρείες και τις τοπικές αρχές να κατηγοριοποιούν τα δεδομένα με βάση τη σημασία τους για την εθνική ασφάλεια και την οικονομία.Το υπουργείο Οικονομικών και οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραμανλής (Ραφήνα) και οι θαυμαστές του, η πασαρέλα της Wade Adams, η οικογένεια Heineken στην Αθήνα, ο Ηλιόπουλος και οι ανιματέρ

Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’50: Ελβιέλα, Ιζόλα, Γάλα Βλάχας, Kolynos και Κλωσταί Πεταλούδας

Έρχεται νέος «σεισμός» στα κρυπτονομίσματα (γράφημα)