Ένα κινεζικό διαστημόπλοιο «είπε αντίο» στη Σελήνη, σηματοδοτώντας την ιστορική επίσκεψη αφήνοντας ένα κινεζικό, πατριωτικό «γκράφιτι» στην επιφάνειά της.

Το Chang’e-6, η πρώτη αποστολή ανάκτησης δειγμάτων στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη την Τρίτη, αφού συνέλεξε δείγματα πετρωμάτων.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει στείλει διαστημόπλοιο στην περιοχή της Σελήνης που δεν αντικρίζει ποτέ τη Γη.

Κατά τη διαδικασία της ανασκαφής για υλικό που θα έπαιρνε μαζί του, το Chang’e-6 άφησε ένα σημάδι στην επιφάνεια της Σελήνης που μοιάζει με τον κινεζικό χαρακτήρα «Zhong», όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το Zhong είναι το πρώτο μέρος του Zhongguo, της κινεζικής ονομασίας της Κίνας.

«Υπάρχει ένας κινεζικός χαρακτήρας στο πίσω μέρος του φεγγαριού», ανήρτησε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV στο Weibo, τον δημοφιλή κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Μετά τη συλλογή δειγμάτων, η επιφάνεια του φεγγαριού φέρει πια τον χαρακτήρα ‘Zhong’».

Το ιδεόγραμμα μπορεί για πολλούς να μοιάζει περισσότερο με ένα σύμβολο συν, αλλά αυτό δεν απέτρεψε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα από το να εκφράσουν την υπερηφάνεια τους για τη χώρα που άφησε το σημάδι της στο φεγγάρι.

Ο χαρακτήρας «Zhong» στη Σελήνη ήταν ένα από τα κορυφαία trending topics στο Weibo την Τρίτη.

«Ο πρώτος ανθρώπινος χαρακτήρας εμφανίστηκε στο φεγγάρι: Είναι το ‘Zhong’ του Zhongguo», ανέφερε ένας κατενθουσιασμένος χρήστης από την Κίνα.

Πάραυτα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Κίνα δεν είναι η πρώτη χώρα που αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι της στην επιφάνεια της Σελήνης.

Κατά τη διάρκεια των πολλαπλών ταξιδιών τους στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι Αμερικανοί αστροναύτες άφησαν τα πάντα, από εξοπλισμό και σκουπίδια μέχρι αμερικανικές σημαίες και μια φωτογραφία της οικογένειας του αστροναύτη Τσαρλς Ντιούκ.

Ο Άλαν Σέπαρντ, ο πρώτος Αμερικανός ο οποίος πήγε στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Mercury το 1961, άφησε δύο μπάλες του γκολφ κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 14 το 1971.

Ο τελευταίος αστροναύτης των αποστολών Apollo της ΝASA στη Σελήνη, Τζιν Κέρναν, τον Δεκέμβριο του 1972 «χάραξε τα αρχικά της κόρης του στη σεληνιακή σκόνη», σύμφωνα με το Space Center Houston, το επίσημο κέντρο επισκεπτών του Johnson Space Center της NASA και παράρτημα του Smithsonian Institution.

Διαβάστε ακόμη

Tριγμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πώς επηρεάζει τις μετοχές ανά κλάδο η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

CNBC: Έντονες πιέσεις στον Σολτς μετά την εκλογική συντριβή από την ακροδεξιά AFD

Γιατί μας νοιάζει που οι λίμνες του Θιβέτ ξεχειλίζουν (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ