Ξεπέρασε  Nvidia την αξία της Alphabet και της Amazon. Ο κολοσσός των ημιαγωγών καλπάζει τους τελευταίους μήνες, καθώς η ξαφνική έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης προκάλεσε την αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για τα τσιπ της εταιρείας.  Αφού τριπλασίασε την αξία της το 2023, η εταιρεία κατάφερε να προσθέσει άλλο ένα 40% στην κεφαλαιοποίησή της τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 και τώρα συνεχίζει την ιλιγγιώδη της πορεία.

Την Τρίτη η Nvidia έφτασε σε αξία τα 1,82 τρισ. δολάρια αφήνοντας πίσω με 1,81 τρισ. δολάρια την Amazon.

Στη συνέχεια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia αυξήθηκε στα 1,83 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 1,82 τρισεκατομμύριο δολάρια της Alphabet.

Οι επενδυτές βλέπουν ευκαιρία για περισσότερα κέρδη στις μετοχές του κορυφαίου προμηθευτή μνήμης της Nvidia Corp. και της SK Hynix Inc., οι οποίες παραμένουν φθηνές ακόμη και μετά από μια τεράστια άνοδο.

Η μετοχή της νοτιοκορεατικής εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 96% από τις αρχές του περασμένου έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους ανταγωνιστές της Samsung Electronics Co. και Micron Technology Inc. Ωστόσο, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μόλις 11 φορές τις προβλέψεις για τα μελλοντικά κέρδη, σε σύγκριση με 15 φορές για τη Samsung, 30 φορές για τη Micron και 27 φορές για τον δείκτη Philadelphia Semiconductor Index.

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ με έδρα τη Σάντα Κλάρα αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 739 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές της Alphabet έκλεισαν τη συνεδρίαση στα 145,94 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Οταν ο Σαμαράς… συνάντησε τον Πολάκη και ο Νατσιός τον Κουτσούμπα, ο σόουμαν-κομπάρσος της Εφσυν και τα media, ο χαμένος παράδεισος των ΑΠΕ

Ρεύμα: Σε επίπεδα προ κρίσης τα τιμολόγια του Μαρτίου

Aραβική «άνοιξη» στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ