Όταν ένας αντιπρόσωπος της Porsche στην Κίνα ανήρτησε μια διαδικτυακή αγγελία για το τελευταίο μοντέλο της Panamera, αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η πρωτοφανής τιμή, οι οποίες ανερχόταν μόλις στα 124.000 γουάν, δηλαδή μόλις στα 18.000 δολάρια. 

Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/8 της κανονικής τιμής των συγκεκριμένων μοντέλων, τα οποία συνήθως ξεκινούν από 998.000 γουάν (148.000 δολάρια).  

Αφού εκατοντάδες καταναλωτές έσπευσαν να κάνουν κράτηση, η Porsche αντιλήφθηκε ότι ο αντιπρόσωπος στην βόρεια πόλη της Γιντσουάν είχε κάνε ένα «σοβαρό λάθος στην αναγραφόμενη τιμή λιανικής».  

Μόλις η αντιπροσωπεία αντιλήφθηκε το λάθος, έσπευσε να διορθώσει τις λαθεμένες πληροφορίες, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Volkswagen

Βέβαια, η… γκάφα τελικά ωφέλησε ορισμένους. Για παράδειγμα, η Porsche ήρθε σε επαφή με τον πρώτο άνθρωπο, ο οποίος έσπευσε να κάνει προ-κράτηση. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν ευνοϊκό συμβιβασμό για το ένα και μοναδικό όχημα που βρισκόταν στις αποθήκες της αντιπροσωπείας. 

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές, δεν φάνηκαν εξίσου τυχεροί, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επικοινώνησε μαζί τους και τους εξήγησε το λάθος. Αφού ζήτησε συγγνώμη δε, επέστρεψε τα λεφτά της προκράτησης, τα οποία ανέρχονταν σε 911 γουάν.  

Ας σημειωθεί ότι στο α’ εξάμηνο του 2022, η Porsche σημείωσε πωλήσεις αξίας 6,2 δισ. δολαρίων στην Κίνα, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των πολυτελών οχημάτων στην ασιατική χώρα. Σε απόλυτους αριθμούς, επρόκειτο για 46.664 Ι.Χ., τα οποία αντιπροσωπεύουν το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας.   

Διαβάστε επίσης

Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι, τα TikTok του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η προσφορά του ΠΑΟ και το ντέρμπι στον Κυπριώτη 

«Πυρετός» εργασιών στο πρώην Hilton Αθηνών – Τι έρχεται στο εμβληματικό ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας

Νήσος Αϊλα: Ο παράδεισος των καπνιστών ουϊσκι είναι το κρυμμένο διαμάντι των Εβρίδων