Η Samsung Electronics Co. απαγορεύει τη χρήση του ChatGPT και άλλων δημοφιλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στους εργαζομένους της, λόγω διαρροών κώδικα της εταιρείας στις πλατφόρμες αυτές.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την απαγόρευση αυτή την περασμένη Δευτέρα στους εργαζομένους της. Η εταιρεία ανησυχεί πως τα εταιρικά δεδομένα ή οι κώδικες οι οποίοι μεταδίδονται μέσω των πλατφόρμων αυτών όπως ChatGPT, Google Bard και Bing, αποθηκεύονται σε εξωτερικούς διακομιστές και δεν μπορούν να προστατευθούν ή να σβηστούν όταν το απαιτήσει η εταιρεία, καταλήγοντας στα χέρια άλλων χρηστών ή ανταγωνιστών. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας, το 65% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως η χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί ρίσκο ασφαλείας. Σημειωτέον πως ορισμένοι εργαζόμενοι της Samsung είχαν διαρρεύσει γραμμές κώδικα της εταιρείας στο ChatGPT τον περασμένο Απρίλιο, αν και δεν είναι ξεκάθαρο τί ακριβώς αφορούσε ο κώδικας αυτός.

«Το ενδιαφέρον στην τεχνητή νοημοσύνη και εργαλεία όπως το ChatGPT έχει αυξηθεί γεωμετρικά. Αν και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, όμως, υπάρχουν και φόβοι όσον αφορά τους κινδύνους που προκαλεί η τεχνολογία αυτή», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Samsung προστίθεται στη μακρά λίστα των εταιρειών που υπογραμμίζουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά την τεχνολογία αυτή και απαγορεύουν τη χρήση του από τους εργαζομένους. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ορισμένοι κολοσσοί της Wall Street όπως JPMorgan Chase & Co, BofA και Citigroup είχαν είτε απαγορεύσει είτε περιορίσει τη χρήση της υπηρεσίας της ΟpenAI εν ώρα εργασίας.

Η απαγόρευση της Samsung αφορά υπολογιστές, ταμπλέτες και smartphones που ανήκουν στην εταιρεία αλλά και της χρήσης της εφαρμογής στο εσωτερικό δίκτυό της. Προφανώς, δεν επηρεάζει τη χρήση της υπηρεσίας από συσκευές καταναλωτών όπως τα Windows laptops και τα Android smartphones. 

Η ανακοίνωση του κολοσσού προειδοποιεί πως η παράβαση των κανονισμών αυτών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απόλυση: «Σας ζητούμε να ακολουθήσετε τους κανονισμούς ασφαλείας μας. Οποιαδήποτε παράβαση αυτή η οποία οδηγήσει σε παραβίαση των εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας θα οδηγήσει σε πειθαρχική τιμωρία ή ακόμα και απόλυση».

Σημειωτέον πως η εταιρεία δημιουργεί το δικό της πρόγραμμα για μετάφραση και περίληψη κειμένων μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, η OpenAI πρόσφατα προσέθεσε επιλογή «μυστικότητας» στο ChatGPT, μέσω της οποίας οι συνομιλίες των χρηστών με το chatbot δε θα συμπεριλαμβάνονται στο μοντέλο εκπαίδευσής του. 

Διαβάστε ακόμα

Τι θα γίνει με τα επιτόκια: Πλησιάζει το «τέλος» των αυξήσεων στις ΗΠΑ, επιμένει στη σύσφιγξη η Ευρωζώνη

CEO UniCredit: Θα υπάρξουν κι άλλες διασώσεις αμερικανικών τραπεζών

Προθεσμιακές καταθέσεις: Εισροές €5,7 δισ. μέσα σε ένα τρίμηνο – Δίκοπο «μαχαίρι» η πορεία των επιτοκίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ