Σύντομα, οι καταναλωτές στη Γαλλία θα βλέπουν πολύ λιγότερες «χορτοφαγικές μπριζόλες» στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «φιλέτο», «μπριζόλα ribeye» και «spare rib» για τρόφιμα που είναι φυτικής προέλευσης. Συνολικά 21 κωδικοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο, αν και το «μπέργκερ» δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Η κίνηση αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας και στον περιορισμό της σύγχυσης για τους καταναλωτές. Μια πρώτη προσπάθεια το 2022 απορρίφθηκε από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το οποίο έκρινε ότι η εν λόγω διάταξη ήταν πολύ ασαφής και δεν έδινε επαρκή χρόνο στις εταιρείες να αλλάξουν τις ετικέτες στα τρόφιμα.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ σε τρεις μήνες, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Περιλαμβάνουν επίσης έναν δεύτερο κατάλογο προϊόντων ζωικής προέλευσης που μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ετικέτα «κρέας», εάν το ποσοστό των φυτικών συστατικών στα προϊόντα αυτά δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο. Το μπέικον, για παράδειγμα, μπορεί να έχει μέγιστο ποσοστό 0,5% φυτικά συστατικά, ενώ τα nuggets μπορούν να περιέχουν έως και 3,5%. Η αναλογία φυτικών συστατικών στις ομελέτες, εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1%.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Στο «pipeline» deals €11 δισ. – Η ανθεκτικότητα των τραπεζών και οι προσδοκίες των servicers

Τα ελάφια-ζόμπι «ξύπνησαν»: Απειλείται ο άνθρωπος;

Kaspersky: Σημαντική αύξηση των επιθέσεων σε φορητές συσκευές το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ