Συνεχίζει την πτώση της για το 2024 η μετοχή της Tesla Inc., ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων κάτω από τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή υποχώρησε περίπου 4% κάτω από τα 154 δολάρια κάποια στιγμή την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διαμορφώνοντας τη φετινή πτώση σε περίπου 38%. Η μετοχή της Tesla καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη κάθοδο στον δείκτη S&P 500 το 2024, διαγράφοντας περισσότερα από 290 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από το τέλος του προηγούμενου έτους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει κλείσει συνεδρίαση με αγοραία αξία κάτω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη Απριλίου του 2023.

Τα προβλήματα της Tesla ξεκίνησαν τον Οκτώβριο όταν προειδοποίησε ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα άρχιζε να επιβραδύνεται. Ωστόσο η πλήρης έκταση αυτής της αδυναμίας έγινε εμφανής μόνο αυτόν τον μήνα όταν η Tesla ανέφερε πωλήσεις πρώτου τριμήνου σημαντικά χαμηλότερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Αυτοί οι αριθμοί αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την αναπτυξιακή τροχιά της Tesla. Στη συνέχεια ήρθε η είδηση ​​ότι η εταιρεία σκοπεύει να σταματήσει τα σχέδια για την κατασκευή ενός φθηνότερου ηλεκτρικού οχήματος και να επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός λεγόμενου robotaxi. Η είδηση περικοπές θέσεων εργασίας που επηρεάζουν 14.000 ανθρώπους ήταν το τελευταίο χτύπημα.

Διαβάστε ακόμη

Ευρύ sell off στις διεθνείς αγορές εν αναμονή των αντιποίνων του Ισραήλ (γραφήματα)

Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις

Μελίνα Τραυλού: Η Ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί φάρο της βιώσιμης ανάπτυξης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ