Διεθνή

BP: Ζητεί χιλιάδες οδηγούς για παραδόσεις με βυτιοφόρα

  • newsroom


Ήδη η BP είχε ανακοινώσει πως ότι κλείνει δεκάδες από τα 1.200 πρατήρια καυσίμων της λόγω αδυναμίας μεταφοράς αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ

Η BP σχεδιάζει να εξορθολογήσει τις παραδόσεις καυσίμων στα πρατήρια καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη οδηγών φορτηγών HGV, ενώ σχεδιάζει να μειώσει τις παραδόσεις βενζίνης και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλίσει ότι δεν εξαντλούνται τα αποθέματα.

Σε  συνάντηση, που διοργανώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με το BBC, η επικεφαλής Λιανικής της εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο , Χάνα Χόφερ, είπε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να κατανοήσει το «επείγον της κατάστασης», την οποία περιέγραψε ως «πολύ κακή».

Ήδη η BP είχε ανακοινώσει πως ότι κλείνει δεκάδες από τα 1.200 πρατήρια καυσίμων της λόγω αδυναμίας μεταφοράς αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ.

Ο υπουργός μικρών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Paul Scully δήλωσε στο ITV ότι «ανησυχούμε για την BP και άλλους τομείς όπου ακούμε για τέτοιες πιέσεις», αλλά ότι «θέλουμε επίσης να δούμε τι μπορεί να κάνει o τομέας για τον εαυτό του».

Από την πλευρά τους, μέλη του κλάδου των οδηγών βυτιοφόρων κάνουν λόγο για έλλειψη 100.000 εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα

ΔΕΗ: Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή – Η αγορά σταθμίζει τα δεδομένα της ΑΜΚ (Upd)

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πρόστιμο €300 στους ανεμβολίαστους αν δεν κάνουν τεστ

Κρυπτονομίσματα: Παράνομες οι συναλλαγές στην Κίνα – «Βουτιά» στο Bitcoin