Σε πάγωμα προσλήψεων, αλλά και περικοπές σε ορισμένες θέσεις πρόκειται να προχωρήσει η Disney, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που εστάλη στα στελέχη της. «Περιορίζουμε τις προσθήκες προσωπικού μέσω ενός στοχευμένου παγώματος προσλήψεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO, Μπομπ Τσάπεκ, σύμφωνα με το CNBC, στο σημείωμα που εστάλη την Παρασκευή

«Οι προσλήψεις για το μικρό υποσύνολο των πιο κρίσιμων και καθοριστικών θέσεων θα συνεχιστούν, αλλά όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι σε αναμονή. Οι επικεφαλής των τμημάτων σας και οι ομάδες ανθρώπινου δυναμικού έχουν πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό θα εφαρμοστεί στις ομάδες σας», ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται κάθε τρόπος λειτουργίας και εργασίας και αναμένονται και κάποιες μειώσεις προσωπικού.

Ο Τσάπεκ είπε επίσης στα στελέχη ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα απαραίτητα. Οι συσκέψεις θα πρέπει να διεξάγονται εικονικά όσο το δυνατόν περισσότερο, έγραφε στο υπόμνημα.

Σημειώνεται ότι η Disney απασχολεί περίπου 190.000 υπαλλήλους.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Disney, τα οποία χαρακτηρίστηκαν απογοητευτικά. Οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν απότομα την Τετάρτη (9/11) σημειώνοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, πριν ανακάμψουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι υπηρεσίες streaming της Disney έχασαν 1,47 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, ποσό υπερδιπλάσιο της ζημίας που είχε ανακοινωθεί από ένα χρόνο πριν.

Υπενθυμίζεται, ότι άλλες μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως η Warner Bros, Discovery και Netflix, έχουν περικόψει θέσεις εργασίας φέτος, ωστόσο η Disney δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατάργηση θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική Τράπεζα – Epsilon Net: Σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας

Χαλυβουργία Ελλάδος: Μετά το deal εξυγίανσης «μπαίνει» και στην αγορά ενέργειας

Όλο το γκάλοπ του Μαξίμου, οι δεύτερες σκέψεις για την Παγκρήτια και τα στοιχήματα για την NN