Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις 9 Μαΐου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι το ραντεβού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο περιθώριο συνάντησής τους στο Κίεβο.

Η συνάντηση έγινε στις 20 Μαρτίου, μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά.

Ακόμη, προγραμματίζεται επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βαγδάτη για τις 22 Απριλίου, όπου θα θέσει το αίτημα της από κοινού αντιμετώπισης από την Τουρκία και το Ιράκ της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους.

Στις 15 Μαρτίου, τη Βαγδάτη επισκέφθηκε υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Προ ημερών η εφημερίδα Milliyet είχε αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη

«Αναίμακτη» πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι για τις μετοχές της πληροφορικής

Υπέρ της επιβολής τέλους άνθρακα 50 κράτη στην 81η Σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – ΙΜΟ

Το ουίσκι-έργο τέχνης των 47.000 ευρώ της Bentley

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ