Στην υπογραφή 15 νέων επιχειρηματικών συμφωνιών προχώρησαν Κατάρ και Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ήταν παρόντες κατά την υπογραφή των δώδεκα συμφωνιών σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία, η διπλωματία, η θρησκεία και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στο Κατάρ χθες (6.12.2021) και έγινε δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ με επίσημη τελετή.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του εμίρη.

Σύμφωνα με το Anadolu, Τουρκία και Κατάρ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη διαχείριση καταστάσεων καταστροφών και έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης συμφωνία για τη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας και του Φόρουμ της Ντόχα.

Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν επίσης ο Οργανισμός Ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τουρκίας και η Αναπτυξιακή Τράπεζα του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Anadolu, υπεγράφη ακόμη συμφωνία ανάμεσα στο Τουρκικό Ινστιτούτο Προτύπων (TurkStat) και τον Γενικό Οργανισμό Τυποποίησης του Κατάρ, καθώς και μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Γραφείο Επενδύσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ένωσης Επιχειρηματιών του Κατάρ.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα ενημέρωσης, συμφωνία συνεργασίας αναμένεται να υπογράψουν το Anadolu με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ, ενώ μετά την τελετή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σεΐχης Αλ Θάνι αναμένεται να παραστούν στην 7η συνάντηση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας – Κατάρ.

Διαβάστε ακόμη

«Κατεβάζει τον πήχη» για το ελληνικό Χρηματιστήριο η Goldman Sachs

Ναυλαγορές στην εποχή της Όμικρον: Ισορροπία στα φορτηγά – «Παγωμένα» χαμόγελα στα τάνκερ

Ο Mr LVMH ετοιμάζεται να εισάγει και δεύτερη SPAC