Να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα συμφώνησαν οι αξιωματούχοι της FED κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Όπως δείχνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης, παρόλο που έδειξαν προς μικρότερες αυξήσεις, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι εξακολουθούν να βλέπουν ελάχιστα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού.

Παράλληλα, όμως, εξέφρασαν την ανησυχία τους για κινδύνους που υφίστανται για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην περίπτωση που η Fed συνεχίσει να πιέζει με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

«Η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης θα ήταν πιθανότατα κατάλληλη σύντομα», αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όπως επισημαίνεται, οι μικρότερες αυξήσεις θα έδιναν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής την ευκαιρία να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που έχουν οι διαδοχικές αυξήσεις.

Η σύνοψη αναφέρει ότι ορισμένα μέλη σημείωσαν πως «η επιβράδυνση του ρυθμού θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο αστάθειας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα». Άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι θα ήθελαν να περιμένουν προτού χαλαρώσουν τον ρυθμό.

Διαβάστε ακόμη

Ολα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα της θρυλικής Σπονδής

Η «πίεση» Μητσοτάκη στη Μαρτίνου, το ντέρμπι Αλαφούζου – Κυριακού για το Μουντιάλ, τα «καπέλα» στην κινητή τηλεφωνία και τα σενάρια για τις τράπεζες 

Κάρολαϊν Έλισον: Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από την κατάρρευση του FTX