Ανθεκτικές στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν οι χρεοκοπίες τραπεζών στις ΗΠΑ χαρακτήρισε ο οίκος Fitch τις τράπεζες στην Ασία, επισημαίνοντας ότι η έκθεση των Silicon Valley Bank και Signature Bank είναι ασήμαντη για τις περιφερειακές τράπεζες στην περιοχή.

«Η άμεση έκθεση των τραπεζών στην Ασία που έχουν λάβει αξιολόγηση από τη Fitch δεν είναι σημαντική σε ό,τι αφορά τις SVB και Signature», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του.

«Οι αδυναμίες που συνέβαλαν στην αποτυχία των δύο τραπεζών βρίσκονται ανάμεσα στους παράγοντες που έχουν ήδη ληφθεί υπόψη στις αξιολογήσεις μας για τις τράπεζες της περιοχής, αλλά συχνά αυτές αντισταθμίζονται από διαρθρωτικούς παράγοντες», αναφέρεται στην έκθεση της Fitch.

Επισημαίνει δε ότι η έκθεση τείνει να είναι μεγαλύτερη στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το CNBC, η έκθεση της Fitch δημοσιεύτηκε αφότου η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι σε μελλοντικές χρεοκοπίες τραπεζών δεν θα προστατεύονται όλες οι ανασφάλιστες καταθέσεις.

Εξάλλου, ο οίκος Fitch ανέφερε ότι ακόμη και αν η Fed αλλάξει τη νομισματική πολιτική της μειώνοντας τα επιτόκια αναφοράς νωρίτερα από το αναμενόμενο, ο αντίκτυπος στην περιοχή θα εξακολουθεί να μην είναι μεγάλος.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Τι προβλέπει τώρα για την πορεία των αγορών – Πώς επιδρά η τραπεζική κριση

Το παρασκήνιο της διάσωσης της First Republic Bank: Η ιδέα της Γέλεν, το σχέδιο του Ντίμον και οι 11 τραπεζίτες

Καρανίκας (ΕΣΕΕ): «Να επιστρέψει στους κοινωνικούς εταίρους η αρμοδιότητα για τον κατώτατο μισθό»