H Ινδία δεν είναι η νέα Κίνα, αφού η ανερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη θα ακολουθήσει τη δική της πορεία και θα έχει πολυετή αναπτυξιακή προοπτική, σύμφωνα με το Riedel Research Group. 

«Είμαι πολύ αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την Ινδία. Κάνουν τα πάντα που πρέπει να κάνουν και αναμένεται να ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας τους επόμενους 6 με 24 μήνες», σημείωσε ο CEO της εταιρείας, Ντέιβιντ Ρίντελ, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο CNBC.

«Προφανώς προτιμώ την Ινδία από την Κίνα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «η κινεζική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά η ινδική οικονομία η οποία μέχρι τώρα υστερούσε έχει ‘ανεβάσει ταχύτητα’».

Η Ινδία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει καταφέρει να εξελιχθεί μέσω της χρήσης της ψηφιοποίησης της οικονομίας της αλλά και των φορολογικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει εφαρμόσει.

Σημειωτέον πως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η χώρα έχει αποφύγει την κατάσταση κατά την οποία πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες επιτυγχάνουν αλλά παραμένουν μόνιμα στα μέσου επιπέδου εισοδήματα και δεν μπορούν να εισέλθουν στο «κλαμπ» των χωρών με υψηλά εισοδήματα.

Ο Ρίντελ υποστηρίζει πως η χώρα έχει εξαιρετική αναπτυξιακή προοπτική. Παράλληλα, σύμφωνα με τις S&P Global και Morgan Stanley, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία και την Γερμανία και να μετατραπεί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Ορισμένοι από τους καλύτερους τομείς της ινδικής οικονομίας θα αποδειχθούν αυτοί του outsourcing και των χρηματοοικονομικών.

«Πρόκειται για μία δεκαετία επέκτασης των ινδικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», σημείωσε ο διευθυντής της Enam Holdings, Μανίς Τσοκάνι, προσθέτοντας πως «οι τομείς των mutual funds και των ιδιωτικών τραπεζών της Ινδίας έχουν σημαντική αναπτυξιακή προοπτική την επόμενη δεκαετία».

Από την άλλη, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να είναι σχετικά απογοητευτική. Ο Ρίντελ υπολογίζει πως η Κίνα δε θα αποδειχθεί τόσο δυναμική όσο ήταν την προηγούμενη πενταετία. Υποστήριξε πως η υψηλή ανεργία των νέων και η αλλαγή της εφοδιαστικής αλυσίδας θα περιορίσουν την ανάπτυξή της.

Σημειωτέον πως η ανεργία των νέων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κυμαίνεται στο 20,8%, ενώ η μη βιομηχανική δραστηριότητα κυμαίνεται σε ναδίρ από πέρυσι, περιορίζοντας τις επενδυτικές επιλογές.

Διαβάστε ακόμη

J.P. Morgan: Αναβάθμιση σε οverweight για τις ελληνικές μετοχές (γραφήματα)

ΗIG: Επενδύσεις άνω των €1,35 δισ. στην Ελλάδα – Ενδιαφέρον για ΟΛΘ

Χωρίς τέλος το «ράλι» ανόδου στα ακίνητα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης και τα ενοίκια (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ