Η ομάδα κυβερνοασφάλειας της Google ισχυρίζεται ότι η κατάχρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων καθιστά τους λογαριασμούς Google Cloud πιο ευάλωτους στο hacking.

Η ομάδα κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού κολοσσού παρέχει λεπτομέρειες για την παραβίαση της ασφάλειας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Η αποκαλούμενη έκθεση «Ορίζοντες απειλών» δίδει πληροφορίες οι οποίες επιτρέπουν στους οργανισμούς να διατηρούν ασφαλή τα περιβάλλοντα cloud τους.

«Παρατηρήθηκαν κακόβουλοι παράγοντες να εκτελούν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε παραβιασμένες περιπτώσεις Cloud», έγραψε η Google.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αποτελεί κερδοσκοπική δραστηριότητα που απαιτεί συχνά μεγάλες ποσότητες υπολογιστικής ισχύος, στην οποία οι πελάτες του Google Cloud μπορούν να έχουν πρόσβαση με κόστος. Το Google Cloud είναι μια πλατφόρμα απομακρυσμένης αποθήκευσης όπου οι πελάτες μπορούν να διατηρούν δεδομένα και αρχεία.

Σύμφωνα με τη Google, το 86% των 50 λογαριασμών Google Cloud που παραβιάστηκαν πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Στην πλειονότητα των παραβιάσεων, το λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων κατέβηκε μέσα σε 22 δευτερόλεπτα από την παραβίαση του λογαριασμού, σημειώνει η Google.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει επικριθεί ότι είναι υπερβολικά ενεργοβόρο. Η εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιούν ακόμη και  ολόκληρες χώρες. Το Μάιο, η αστυνομία έκανε έφοδο σε μια ύποπτη φάρμα κάνναβης για να διαπιστώσει ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα παράνομο ορυχείο bitcoin.

Επίσης, οι ερευνητές της Google εντόπισαν μια ομάδα απειλών που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, η οποία εμφανιζόταν ότι λειτουργούσαν για λογαριασμό της Samsung στέλνοντας κακόβουλα συνημμένα σε υπαλλήλους πολλών νοτιοκορεατικών εταιρειών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε ακόμα:

Eurobank Equities: Οι κορυφαίες επιλογές στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το 2022

UBS: Γιατί η μετάλλαξη Όμικρον «βύθισε» τις αγορές – Τι συστήνει

«Όμικρον» και αγορές: Τι λέει για τις μετοχές ο Έλληνας διαχειριστής που τον Μάρτιο του ’20 είχε προβλέψει ράλι