Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Expedia, διαπιστώθηκε πως οι Αμερικανοί εργαζόμενοι «πάσχουν» από στέρηση… διακοπών.

Νωρίτερα φέτος, η πλατφόρμα σχεδιασμού ταξιδιών εξέτασε 14.527 άτομα σε περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Μεξικού και του Καναδά. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αποκαλύφθηκε πως οι ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ έλαβαν τις λιγότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με τους εργαζομένους οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χαρακτηρίζουν τον πληθωρισμό, τις ελλείψεις προσωπικού και τα πολυάσχολα ωράρια ως τα μεγαλύτερα εμπόδια για να πάει κανείς περισσότερες ημέρες διακοπές.  Ωστόσο, η άδεια μετ΄αποδοχών αποτελεί ένα περιζήτητο όφελος μεταξύ των εργαζομένων στις ΗΠΑ, με το 62% να λέει ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» γι ’αυτούς να έχουν μια δουλειά που προσφέρει άδεια και ρεπό μετ΄αποδοχών. 

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το CNBC, για να αποτρέψουν την εξουθένωση και να δώσουν κίνητρα στους εργαζομένους τους, ορισμένες εταιρείες επιλέγουν ακόμη και να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους των διακοπών του προσωπικού. 

Αν ψάχνετε για μια ευέλικτη δουλειά που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε εξ αποστάσεως και θα σας βοηθά να αντέξετε οικονομικά περισσότερα ταξίδια, αυτές οι έξι εταιρείες προσφέρουν απομακρυσμένες ευκαιρίες και δίνουν στους υπαλλήλους χρήματα για να αντισταθμίσουν το κόστος των ταξιδιών τους.

1. Airbnb

Κλάδος: Τουρισμός

Όφελος: Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 2.000 δολάρια σε ταξιδιωτική πίστωση κάθε χρόνο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρατήσεις διαμονής ή εμπειριών εντός της πλατφόρμας Airbnb.

2. BambooHR

Βιομηχανία: Λογισμικό ανθρώπινου δυναμικού

Πλεονέκτημα: Ως μέρος της πολιτικής της εταιρείας για «διακοπές επί πληρωμή», η BambooHR προσφέρει στους υπαλλήλους της ετήσια επιδότηση 2.000 δολαρίων για την κάλυψη εξόδων διακοπών, όπως αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων.

3. Calendly

Βιομηχανία: Λογισμικό προγραμματισμού ραντεβού

Πλεονέκτημα: Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ετήσια αποζημίωση 1.000 δολαρίων για διακοπές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξενοδοχεία, πτήσεις ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

4. Thirty Madison

Βιομηχανία: Όφελος υγειονομικής περίθαλψης

Όφελος: Οι εργαζόμενοι δικαιούνται ετήσια αποζημίωση 750 δολαρίων για διακοπές ξεκινώντας από την πρώτη τους μέρα στη δουλειά, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο αφού κάνουν διακοπές διάρκειας τουλάχιστον πέντε ημερών.

5. Tripadvisor

Βιομηχανία: Τεχνολογία, ταξίδια

Πλεονέκτημα: Το Tripadvisor αποζημιώνει τους υπαλλήλους για προσωπικά ταξίδια ως μέρος του παγκόσμιου οφέλους του τρόπου ζωής του. Το ποσό που καταβλήθηκε για τις επιλέξιμες υπηρεσίες και προϊόντα βασίζεται στα χρόνια υπηρεσίας.

6. Philo

Βιομηχανία: Streaming, ψυχαγωγία

Όφελος: Η πλατφόρμα ροής προσφέρει στους υπαλλήλους της απεριόριστο χρόνο άδειας καθώς και ένα ετήσιο μπόνους διακοπών ύψους έως και 2.000 δολάρια.

 

Διαβάστε ακόμα

Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Φόροι για «Κροίσους» των 50.000 ευρώ

Μεταβιβάσεις: Πώς να «ξεμπλοκάρετε» το ακίνητό σας από τον δήμο μέσα σε 5 ημέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ