Στην υποβάθμιση των προοπτικών του τομέα των ακινήτων της Κίνας σε αρνητικές από σταθερές προχώρησε ο οίκος Moody’s, επικαλούμενος τις προκλήσεις της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, οι οποίες, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, θα εξασθενήσουν τις πωλήσεις παρά την παρεχόμενη κυβερνητική στήριξη.

Σύμφωνα με το Reuters, η Moody’s δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις μέσω συμβολαίων θα μειωθούν κατά περίπου 5% κατά τους επόμενους 6 έως 12 μήνες στην Κίνα και ότι ο αντίκτυπος των κυβερνητικών μέτρων για την ενίσχυση των αγορών ακινήτων είναι πιθανό να είναι βραχύβιος και μη επαρκής.

Η υποβάθμιση των προοπτικών έρχεται εν μέσω μιας σειράς χρεοκοπιών από εταiρειές ακινήτων με περιορισμένη ρευστότητα. Η China Evergrande Group, η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

Η κρίση έχει επίσης συμπαρασύρει τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας Country Garden Holdings, η οποία δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία, έχοντας πάρει την έγκριση των πιστωτών της αυτή την εβδομάδα για την παράταση της λήξης αρκετών ομολόγων.

Η πιστωτική πίεση στην Country Garden, την οποία η Moody’s αξιολογεί ως Ca με αρνητικές προοπτικές, έχει ενισχύσει την αποστροφή των επενδυτών προς τον κίνδυνο, δήλωσε ο Cedric Lai, αναλυτής του οίκου.

Διαβάστε ακόμη

Ελ. Βενιζέλος: Το Ισραήλ πρώτη ξένη αγορά εκτός Ευρώπης για τον Αύγουστο, πάνω και από τις ΗΠΑ (γράφημα)

Η ΔΕΗ κρατά τον σφυγμό της λιανικής με μερίδιο σχεδόν 73% τον Ιούλιο του 2023

Στα €276 εκατ. το ύψος της έκτακτης εισφοράς για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ