Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει εκτός από όλο τον πλανήτη και τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας καθώς το β’ τρίμηνο ήταν το το χειρότερο στα χρονικά για τις μετοχές τους, λόγω και των αυστηρών μέτρων που εφάρμοσε το Πεκίνο.

Η Alibaba εμφάνισε «επίπεδη» ανάπτυξη στα έσοδα της, ενώ η Tencent παρουσίασε την πρώτη μείωση σε πωλήσεις τριμήνου στα χρονικά, όπως αναφέρει το CNBC.

Η JD.com, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας πίσω από την Alibaba, κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εσόδων στην ιστορία του, ενώ η εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng εμφάνισε μεγαλύτερες απώλειες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως η αξία των παραπάνω εταιρειών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 770 δισ. δολάρια.

Τα αρνητικά αποτελέσματα που κατέγραψε οι επιχειρήσεις ήρθαν καθώς από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο το Πεκίνο έλαβε ισχυρά περιοριστικά μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε οικονομικά κέντρα όπως η Σαγκάη.

Η πολιτική Ζero Covid της Κίνας έπληξε και την οικονομία, με το δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου να αναπτύσσεται με ρυθμό 0,4% για το β’ τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Υπό αναθεώρηση ο στόχος του ελλείμματος 2% λόγω των έκτακτων αναγκών

Οι φήμες για το Μ.Μ. και τον εκλογικό νόμο, ο μισθός της κυρίας Βρεττού και το ράλλυ (Ακρόπολις) της Ελλάκτωρ

Zetland Capital: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για το νέο Hilton Curio Collection – Από το 2023 στη Ρόδο