Ναυτιλία

Πέτρος Παππάς: 30 αμερικανικά funds επενδύουν στην Star Bulk

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η Morgan Stanley ανέλαβε να πουλήσει 10,6 εκατομμύρια μετοχές της Οaktree οι οποίες ανήκαν σε ένα fund της του οποίου έληγε ο χρόνος

Με τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου να πραγματοποιεί ιστορικό Ράλι ανόδου οι εξελίξεις στην φορτηγό ναυτιλία είναι εντυπωσιακές αφού τα κέρδη μαγνητίζουν τους επενδυτές. Όπως συνέβη στην εισηγμένη στην χρηματιστηριακή αφορά της Wall Street , Star Bulk με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά. Η εταιρεία είναι μεγαλύτερη εισηγμένη όσο αφορά τον αριθμό των πλοίων της ξηρού φορτίου, συνολικά 122.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney, η Morgan Stanley ανέλαβε να πουλήσει 10,6 εκατομμύρια μετοχές της Οaktree οι οποίες ανήκαν σε ένα fund της του οποίου έληγε ο χρόνος. Η Morgna Stanley τις πήρε από την Οaktree και αμέσως τις πούλησε στην αγορά. Ακούγεται ότι τις αγόρασαν συνολικά 30 αμερικανικά funds. Τώρα το ποσοστό της Οaktree μειώθηκε στο 28%. Ως αποτέλεσμα των πωλήσεων έπεσε η μετοχή της Star Bulk αυτές τις τελευταίες μέρες.

Η Oaktree έχει επενδύσει στην εταιρεία από το 2014 χρονικό διάστημα που μοιάζει με αιωνιότητα για ένα fund.

Τώρα άλλοι λένε ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Star Bulk άλλοι ότι οι εταιρείες φορτηγού ναυτιλίας έχουν γίνει ελκυστικές για τα τους μεγάλους επενδυτικούς ομίλους.

Ο Πέτρος Παππάς σε δήλωσή του τον περασμένο Μάρτιο είχε αναφέρει:

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη δυναμική της αγοράς στη βιομηχανία μας με το ιστορικά χαμηλό βιβλίο παραγγελιών και τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς να περιορίζουν τη μελλοντική ανάπτυξη του στόλου ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση για όλα τα ξηρά φορτία» και συνέχισε:

«Καταφέραμε να έχουμε μία κερδοφόρο χρονιά, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας. Οι ισχυρές ταμειακές ροές το β’ εξάμηνο του 2020 μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις κατά 149 εκατομμύρια δολάρια».

Η Star Bulk έχει στόλο με 143 πλοία συνολικής χωρητικότητας 15,4 εκτ. τόνων. Από αυτά 122 είναι φορτηγά, 19 δεξαμενόπλοια και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες αντικειμενικές: Αύξηση τιμών έως και πάνω από 200% – Ποιοι θα δουν μειώσεις 

Σχέδιο για «cluster επιχειρηματικότητας» γύρω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Moonfare: Η startup που εξασφαλίζει το «χρυσό» εισιτήριο για τον κόσμο των private equity funds έρχεται στην Ελλάδα