Αντιμέτωπος με περισσότερα προβλήματα φαίνεται πως βρίσκεται ο Έλον Μασκ ο οποίος στην προσπάθειά του να τονώσει την κερδοφορία του Twitter ενδέχεται να επιλέξει να μην πληρώσει την επόμενη δόση του χρέους της εταιρείας. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Twitter έχει συνολικά χρέη ύψους $12,5 εκατομμυρίων τα οποία ανέλαβε ο Μασκ όταν εξαγόρασε την εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο. Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται, μεν, να αποπληρώσει την επόμενη δόση στις 27 Ιανουαρίου, αλλά αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως ενδέχεται να προσπαθήσει να την αποφύγει.

Πριν από μερικούς μήνες ο Μασκ είχε ισχυριστεί πως το Twitter μπορεί να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης εάν δεν καταφέρει να εξορθολογίσει τον ισολογισμό της. Ο ίδιος παραδέχτηκε σε πρόσφατη ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πως το Twitter χάνει $4 εκατ. σε έσοδα καθημερινά. 

Η εξαγορά του Twitter ύψους $44 δισ. δεν έχει βελτιώσει την κερδοφορία της επιχείρησης. Πολλές διαφημιστικές έχουν αποσυρθεί από την πλατφόρμα λόγω της αλλαγής των κανονισμών της και το μόνο που έχει κάνει ο Μασκ για την αντιστάθμιση των απωλειών αυτών είναι η δημιουργία ενός μπλε σήματος το οποίο οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν μέσω μηνιαίας συνδρομής.

Αυτή η αλλαγή, όμως, έχει αυξήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους influencers αλλά και απλούς χρήστες στο να κλείσουν τους δικούς τους ως αντίποινα.

Ο Μασκ έχει, επίσης, προχωρήσει στην απόλυση σχεδόν του 50% των εργαζομένων του Twitter για τη βελτίωση του λειτουργικού της κόστους, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε πολλαπλές αγωγές.

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του κολοσσού, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως ο Μασκ ενδέχεται να προσπαθήσει να αποφύγει την επερχόμενη αποπληρωμή του χρέους του.

Σύμφωνα, όμως, με το Bloomberg, το χρέος αυτό ανήκει σε ένα γκρουπ επτά μεγάλων τραπεζών συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα πως οι τράπεζες αυτές θα κάνουν εξαίρεση και θα προσφέρουν επέκταση της περιόδου αποπληρωμής στο Twitter θεωρείται σχεδόν μηδενική.

Εάν η δόση αυτή απλά δεν αποπληρωθεί, το Twitter ενδέχεται να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, κάτι που θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στον μεγαλομέτοχο Μασκ, ο οποίος έχει προχωρήσει σε πώληση μετοχών της Tesla ύψους $36 δισ. τους τελευταίους μήνες για τη χρηματοδότηση της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ  

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics) 

«Market pass»: Διπλές και τριπλές πληρωμές τον Μάρτιο