Την λειτουργία ενός νέου προσωρινού «ανθρωπιστικού διαδρόμου» στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και ότι τα πρώτα πλοία αναμένεται να τον χρησιμοποιήσουν εντός ημερών.

Ο Όλεχ Τσάλικ, εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε στο Reuters ότι ο διάδρομος θα αφορά εμπορικά πλοία που έχουν αποκλειστεί σε ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και για σιτηρά και αγροτικά προϊόντα.

«Σήμερα ένας νέος προσωρινός ανθρωπιστικός διάδρομος άρχισε να λειτουργεί», δήλωσε τηλεφωνικά ο Τσάλικ.

«Ο διάδρομος θα είναι διαφανής, θα τοποθετήσουμε κάμερες στα πλοία και θα υπάρχει ανακοίνωση που θα δείχνει ότι είναι απολύτως ανθρωπιστική αποστολή και δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς», δήλωσε ο ίδιος.

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι ο κίνδυνος που δημιουργείται από νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα και η στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία παραμένουν.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Καλύφθηκε ήδη το 85% του προγράμματος «Σπίτι μου»

MSCI Standard Greece: Τι περιμένουμε από τη σημερινή αναδιάρθρωση – Η σχεδόν βέβαιη Πειραιώς και ο άγνωστος Χ της ΤΕΝΕΡΓ

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα λάθη, ο κακός συντονισμός και οι διαταγές που δεν εισακούστηκαν πριν την επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ