Το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ιατρική χρήση της κάνναβης υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως φαίνεται από μια κοινοβουλευτική βάση δεδομένων.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων καρκινοπαθών, πολιτών με διαταραχή μετατραυματικού στρες και τραυματισμένων στρατιωτών χρειάζονται φάρμακα που περιέχουν κάνναβη, σύμφωνα με το νομοθέτη.

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ζελένσκι θα τεθεί σε ισχύ μόνο έξι μήνες μετά την επίσημη δημοσίευσή του και η απαγόρευση πώλησης ή προμήθειας κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση θα παραμείνει σε ισχύ.

Το κοινοβούλιο υποστήριξε τη νομοθεσία που υποστηρίχθηκε από τους εθελοντές πολέμου τον Δεκέμβριο, αλλά πολιτικοί από το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο εμπόδισαν να πάει στον Ζελένσκι για την υπογραφή του, καθώς πιστεύουν ότι ο νόμος αποτελεί απειλή για το μέλλον της χώρας.

Το ουκρανικό υπουργείο Υγείας που υποστήριξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρέπει να καταρτίσει κατάλογο ασθενειών και παθήσεων για τις οποίες θα μπορεί να συνταγογραφείται η κάνναβη.

Η νομοθεσία προβλέπει ειδικές άδειες για την καλλιέργεια και την πώληση της κάνναβης, καθώς και 24ωρη βιντεοεπιτήρηση των παραγωγών με τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα από την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Οι Χούθι «χτύπησαν» και το λιμάνι του Πειραιά (pics)

ΕΕ: Πώς κατέρρευσε η πολύκροτη ιστορική συμφωνία για τις πλατφόρμες ντελίβερι

Πώς οι super rich επιλέγουν να μεταβιβάσουν την αμύθητη περιουσία τους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ