Διεθνή

Ποντόλιακ: Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι σκληρές, αλλά συνεχίζονται

  • newsroom


«Είναι κατανοητό ότι η ρωσική πλευρά εφαρμόζει τη δική της παραδοσιακή τακτική, να ασκεί δημόσια πιέσεις στη διαπραγματευτική διαδικασία, προβαίνοντας μεταξύ άλλων και σε συγκεκριμένες δημόσιες δηλώσεις», τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι

«Οι συνομιλίες είναι πολύ σκληρές αλλά συνεχίζονται», δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ο Ποντόλιακ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ρωσία προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στις συνομιλίες με τις δηλώσεις που κάνει δημοσίως και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο επίπεδο των ομάδων εργασίας.

«Οι συνομιλίες διεξάγονται πολύ σκληρά. Είναι κατανοητό ότι το συναισθηματικό φορτίο σήμερα στη διαπραγματευτική διαδικασία είναι βαρύ.

Είναι κατανοητό ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία εργάζεται αποκλειστικά στο πλαίσιο των ουκρανικών θέσεων και της διαφάνειας.

Είναι επίσης κατανοητό ότι η ρωσική πλευρά εφαρμόζει τη δική της παραδοσιακή τακτική, να ασκεί δημόσια πιέσεις στη διαπραγματευτική διαδικασία, προβαίνοντας μεταξύ άλλων και σε συγκεκριμένες δημόσιες δηλώσεις», τόνισε ο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας λειτουργεί καλά και πως το οικονομικό «blitzkrieg» (σ.σ. ξαφνικός πόλεμος) της Δύσης απέτυχε. Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος της υπονόμευσης από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική Άπω Ανατολή, και αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι ελπίζει πως στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Διαβάστε ακόμη

«Kαραβιές» με πετρέλαιο και άνθρακα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Morgan Stanley: Μειώνει τιμές στόχους και συστάσεις – πλην Eurobank – για τις ελληνικές τράπεζες

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στη Ν. Υόρκη