Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τόνισε ότι υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εμβολιασμό ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Πρόσφατα ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευτεί στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και οι προβλέψεις υποδηλώνουν ότι η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει έκρηξη κρουσμάτων και περισσότερους από 1 εκατ. θανάτους τον επόμενο χρόνο.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Τέντρος τόνισε ότι ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τις απαιτήσεις για υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας για να έχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έστειλε στην Κίνα την πρώτη της παρτίδα εμβολίων BioNTech κατά του Covid-19, για να χορηγηθεί αρχικά σε Γερμανούς ομογενείς. Πρόκειται για το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα χρησιμοποιηθεί στην Κίνα.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κίνα είναι ανεπαρκή για μια χώρα τέτοιου μεγέθους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κινεζικές υγειονομικές Αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στους εμβολιασμούς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προέτρεψε δε το Πεκίνο να εισάγει περισσότερα εμβόλια mRNA.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα στην Κίνα ενδέχεται να απέχουν πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα, καθώς η χώρα προσπαθεί με δυσκολία να συγκεντρώσει δεδομένα του Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Petrofin: Στα 6.123 πλοία εκτοξεύτηκε ο ελληνόκτητος στόλος – 607 οι ελληνικές εταιρείες

Συγχωνεύσεις, εξαγορές και ΙΡΟs: Οι προβλέψεις 16 αναλυτών για το 2023

Ιταλία: «Εισόδημα τροφίμων» για οικογένειες σε κατάσταση ένδειας – Θα λαμβάνουν κούτες με τρόφιμα