Η κυβέρνηση της Γαλλίας κατέληξε σήμερα (4/4/2021) σε συμφωνία με την Κομισιόν για πακέτο χρηματοδότησης με κρατική στήριξη, που θα βοηθήσει την Air France – KLM να ενισχύσει τον ισολογισμό της, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρουνο Λεμέρ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Air France – KLM είχε λάβει πέρυσι δάνεια ύψους 10,4 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, ώστε να μειώσει το βάρος του χρέους της.

Στα τέλη του 2020, η εταιρεία είχε παρουσιάσει ζημίες ύψους 7,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λεμέρ μιλώντας στο LCI TV αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ποσό, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα εγκρίνει το νέο πακέτο στήριξης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Εξάλλου, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ο Μπ. Λεμέρ είχε δηλώσει ότι τις επόμενες μέρες ήταν πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ σε ό,τι αφορά την πρόσθετη κυβερνητική στήριξη.

Διαβάστε ακόμη

Στο… άρμα του TIPS η Ελλάδα – Τι αλλάζει από αρχές του 2022 στις πληρωμές

ΟΑΕΔ – Google: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για 3.000 άνεργους

Ποιοί πολυτελείς προορισμοί έχουν ακόμη προσφορές για τους τολμηρούς ταξιδιώτες