Διεθνή

Σε αυτές τις πόλεις θα επιβιώσετε μόνο εάν δεν… αναπνέετε (Γραφήματα)

  • newsroom


Κάθε χρόνο τουλάχιστον 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον ΠΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τουλάχιστον 7 εκατομμύρια συμπολίτες μας πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ποιότητας του αέρα, IQAir AirVisual 2020, που κυκλοφόρησε από τη Statista, έδειξε ότι 15 από τις 20 πιο μολυσματικές πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην Ινδία. Η χώρα, ωστόσο, που πλήττεται περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση παγκοσμίως δεν είναι άλλη από την Κίνα. 

Όπως μεταδίδει το ZeroHedge, η πόλη Χοτάν στη Δυτική Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο μολυσματικές πόλεις στον πλανήτη. Ακολουθούν αρκετές πόλεις της Ινδίας μεταξύ αυτών το Γκαζιαμπάντ, Μπουλαντσάχρ αλλά και το Δελχί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις 20 πιο μολυσματικές πόλεις παγκοσμίως για το έτος 2020. 

Είναι ενδιαφέρον πως λόγω των παρατεταμένων lockdown που επέβαλαν οι περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεκάδες μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στα ετήσια επίπεδα ρύπανσης σε σύγκριση με το 2019.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μαίνεται ο μετοχικός πόλεμος, την ώρα που η «Άκτωρ» κλυδωνίζεται

Με γεωγραφικούς περιορισμούς η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ πληρωμή των «κορωνο-χρεών»

 

Απόρρητο Απόρρητο