Διεθνή

«Σοκ και δέος» στην αγορά των crypto: Απώλειες $130 δισ. μέσα σε ένα 24ωρο – Κατρακυλά το Bitcoin

  • newsroom


Οι πληθωριστικές πιέσεις και το sell-off στις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας καταβαράθρωσαν την αξία των κρυπτονομισμάτων - Φόβοι για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed αλλά και για τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

Το τελευταίο 24ωρο αποδείχθηκε οδυνηρό για την αγορά κρυπτονομισμάτων, με απώλειες $130 δισεκατομμυρίων μετά από το πολυήμερο sell-off των ψηφιακών νομισμάτων. 

Το Bitcoin κατέγραψε πτώση της τάξης του 6% στα $33.352,50 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα δεδομένα της CoinDesk, το χαμηλότερο επίπεδο από την 24η Ιουλίου του 2021.

Τo Ether με τη σειρά του κατέγραψε μείωση της τάξης του 12% στα $2.218,37 σε χαμηλό εξαμήνου.

Οι πτωτικές τάσεις αυτές ακολουθούν το trend του sell-off των μετοχών τεχνολογικών εταιρειών, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και αύξηση των επιτοκίων

Σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, στέλεχος της Luno, «τα κρυπτονομίσματα αντιδρούν βίαια στο sell-off των αγορών. Η μετάβαση της αγοράς σε bullish επενδυτικό συναίσθημα θα πάρει αρκετό χρόνο αφού δεν υπάρχει αρκετή αυτοπεποίθηση».

Οι επενδυτές καλούνται, επίσης, να λάβουν υπόψη και τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι υποστηρικτές του Bitcoin συνήθως υπογραμμίζουν πως το κρυπτονόμισμα αποτελεί hedge έναντι στον πληθωρισμό αλλά η θεωρία αυτή δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα. Οι αναλυτές φοβούνται, επίσης, πως η hawkish προσέγγιση της Fed θα πλήξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Παράλληλες ανησυχίες προκαλεί και το crackdown των αρχών αρκετών χωρών ανά τον πλανήτη. Την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. 

Διαβάστε ακόμα:

Κακοκαιρία: Σε αυξημένο συναγερμό οι διαχειριστές και η ηλεκτροπαραγωγή για την επέλαση του χιονιά

Oι Ισραηλινοί που θέλουν να αγοράσουν 60 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο αξίας 1,2 δισ. ευρώ

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά (vid)