Χάρη στον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, η Spotify πριν από μερικά χρόνια, εισήλθε δυναμικά στον κόσμο των podcast. 

Τον Ιούνιο του 2019, το ζευγάρι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον γίγαντα ροής για τη δημιουργία των πρώτων σόου ήχου. Φέτος, ωστόσο, ολοκληρώνεται η συνεργασία τους με την εταιρεία τεχνολογίας.

Θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, η συνεργασία τους με τη Spotify πιθανότατα να μην συνεχιστεί με τους Ομπάμα να έχουν ήδη, ξεκινήσει την αναζήτηση νέου συνεργάτη. 

Το Vanity Fair αναφέρει πως το διάσημο ζευγάρι ενδιαφέρεται πλέον, περισσότερο για την προώθηση νέων προσώπων και φωνών, ενώ επιθυμεί λιγότερο να ασχοληθεί με τα δικά του podcast. Σε περίπτωση που οι Ομπάμα συνάψουν συμφωνία με κάποια άλλη εταιρεία τεχνολογίας, αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη Spotify.

Η δημοφιλής υπηρεσία ροής και ήχου του Ντάνιελ Εκ φαίνεται πως έχει περισσότερο ανταγωνισμό σε σχέση με τρία χρόνια πριν. Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί ισχυροί παίκτες του κλάδου όπως η Amazon και η Apple, ποντάρουν όλο και περισσότερα χρήματα στον κόσμο των podcast.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εκπομπή στο πλαίσιο της συμφωνίας του ζευγαριού – “The Michelle Obama Podcast”, περιλάμβανε τις συνομιλίες της με ονόματα όπως ο Conan O’Brien και η Valerie Jarrett και ήταν από τα δημοφιλέστερα podcast της Spotify κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής προβολής τους στην πλατφόρμα. Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε επίσης, τη δική του εκπομπή στο Spotify, “Renegades: Born in the USA”, μαζί με τον μουσικό Bruce Springsteen.

Στόχος της Spotify ήταν η σύναψη συμφωνιών με μεγάλα ονόματα όπως οι Ομπάμα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι ωστόσο, δεν έχουν ακόμη, δημιουργήσει τη δική τους εκπομπή στην πλατφόρμα.

Μέχρι στιγμής, η εν λόγω στρατηγική φαίνεται να έχει αποδώσει. Η Spotify είπε τον Οκτώβριο, επικαλούμενη στοιχεία από την Edison Research, ότι πλέον κατατάσσεται μπροστά από το Apple Podcasts ως η πλέον δημοφιλής εφαρμογή podcast στις ΗΠΑ.

 

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα: Πώς κινούνται οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Γιατί έμεινε πάλι στα αζήτητα το γιαπί-«φάντασμα» του Βωβού στο Μαρούσι

Μeta: Δεν αποσύρει Facebook και Instagram από την Ευρώπη – Η ανακοίνωση της εταιρείας