Διεθνή

Στα… αζήτητα το κρουαζιερόπλοιο που κανείς δεν θέλει να αγοράσει

  • newsroom


Θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο αφού θα είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 9.000 επιβάτες σε 2.500 καμπίνες, και επιπλέον, 2.200 μέλη πληρώματος

Εδώ και αρκετό καιρό, ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο αδυνατούσε να βρει το νέο του ιδιοκτήτη. Τώρα, βρίσκεται στα αζήτητα. 

Η κατασκευή του Global Dream ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018.

Το συγκεκριμένο πλοίο επρόκειτο να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2021.

Θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο αφού θα είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 9.000 επιβάτες σε 2.500 καμπίνες, και επιπλέον, 2.200 μέλη πληρώματος.

Μάλιστα, η εταιρεία Dream Cruises που είχε παραγγείλει το πλοίο είχε ανακοινώσει πως οι καμπίνες του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου θα είναι περίπου 15% μεγαλύτερες σε σύγκριση με τις κοινές καμπίνες άλλων πλοίων παρόμοιου τύπου.

Στο Global Dream θα υπήρχε επίσης, θεματικό πάρκο.

Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες η εν λόγω εταιρεία καθώς και η μητρική της Genting Hong Kong, κήρυξε πτώχευση εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από την πανδημία.

Αν και πολλές ήταν οι εταιρείες οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά και την ολοκλήρωση του Global Dream, ο διαχειριστής αφερεγγυότητας δεν έλαβε ποτέ μια ικανοποιητική προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, το Global Dream έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 80%.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες ικανοποιητικές προσφορές για την αγορά ολόκληρου του σκάφους τις επόμενες εβδομάδες, το Global Dream θα αποσυναρμολογηθεί και θα πουληθεί σε κομμάτια.  

Διαβάστε ακόμη

Οικογένεια Περρωτή: Νέο σφυρί για ακίνητο – «φιλέτο» στη Λεωφόρο Αμαλίας (pic)

Η νέα γκάφα με τους (παρολίγον) ολιγάρχες, η βίλα του διαφημιστή, η κόντρα με το Κατάρ, η Νίκη και ο Νίκος 

Ελληνικό: «Μεγαλώνει» το οικιστικό κομμάτι – Πλάνο με περισσότερες κατοικίες για μεσαία πορτοφόλια