Διευρύνει τη βεντάλια του ήδη πλούσιου χαρτοφυλακίου της ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Kering εξαγοράζοντας το 30% του ιταλικού οίκου Valentino έναντι 1,7 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Το deal κλείστηκε με το καταριανό επενδυτικό fund Mayhoola και περιλαμβάνει επίσης την πολύ σημαντική δυνατότητα (option) του γαλλικού ομίλου να προχωρήσει, εφόσον το επιθυμεί, στην πλήρη εξαγορά του οίκου μέχρι το 2028. Ήδη, πάντως, η γαλλική εταιρεία θα αποκτήσει και συμμετοχή στο Δ.Σ. της Valentino.

Παράλληλα, η συνεργασία Kering-Mayhoola δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην είσοδο του καταριανού fund στον γαλλικό κολοσσό. «Η συναλλαγή είναι τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Kering και του Mayhoola, που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην πιθανότητα η Mayhoola να γίνει μέτοχος της Κering» ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν.

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Valentino με μια ευρεία γκάμα δημοφιλών προϊόντων διαθέτει 211 καταστήματα που διαχειρίζεται ο ίδιος. Τα δε, έσοδα του ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ το 2022.

Το καταριανό fund αγόρασε τον οίκο το 2012 και για την ώρα θα διατηρήσει το πλειοψηφικό του μερίδιο ύψους 70%.

Με το deal αυτό ο όμιλος Kering, με κεφαλαιοποίηση άνω των 60 δισ. δολαρίων, προσπαθεί να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου ανταγωνιστού του, του επίσης γαλλικού ομίλου LVMH, διευρύνοντας τα brands που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του σε ένα διάστημα που οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας έχουν ανακάμψει δυναμικά. Ο όμιλος ελέγχει ήδη την Gucci, που μαζί με την Saint Laurent αποτελούν τις ναυαρχίδες του, όπως επίσης την Balenciaga, την Bottega Veneta, την Alexander McQueen, την Boucheron και την Brioni.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΤ: Πλησιάζει το τέλος του κύκλου σύσφιξης – Αύξηση 25 μονάδων βάσης προβλέπουν οι αναλυτές (πίνακες)

Ασύλληπτο: Στα $20 δισ. η ακίνητη περιουσία του Mr. Zara – Πού επενδύει τώρα

Ψάλτης: Σαφές ενδιαφέρον μεγάλων θεσμικών επενδυτών για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Alpha Bank

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ