Διεθνή

Το πιο ακριβό ακίνητο στην Silicon Valley μόλις έβαλε πωλητήριο για $135 εκατ. – Ξεναγηθείτε στην εντυπωσιακή έπαυλη

  • newsroom


Για περισσότερο από έναν αιώνα, το ακίνητο παρέμενε στην ιδιοκτησία της οικογένειας. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ωστόσο, οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να το πουλήσουν

To Green Gables, ένα τεράστιο κτήμα 74 στρεμμάτων στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια, μόλις έβαλε πωλητήριο και αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη. Το ακίνητο πωλείται για 135 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την πιο ακριβή και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στην Silicon Valley που διατίθεται προς πώληση την περίοδο αυτή.

Πίσω στο χρόνο, το 1907, ο Μόρτιμερ Φλέισιχακερ Σρ., ιδρυτής της Anglo California Bank αλλά και της Great Western Power Co., άρχισε να αγοράζει στρέμματα γης στην περιοχή Γουντσάιντ. Όνειρό του ήταν να οικοδομήσει ένα μεγάλο οικογενειακό συγκρότημα και τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, για περισσότερο από έναν αιώνα, το ακίνητο παρέμενε στην ιδιοκτησία της οικογένειας. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ωστόσο, οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να το πουλήσουν. Συγκεκριμένα, ο εγγονός του Φλέισιχακερ Σρ., Μαρκ Φλέισιχακερ, που σήμερα ζει στη Φλωρεντία της Ιταλίας, αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως αυτός και τα εννέα ξαδέλφια του που διαθέτουν μερίδιο από το Green Gables αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πώλησή του. Η οικογένεια μεγαλώνει και το ερώτημα για το ποιος θα κληρονομήσει την ιδιοκτησία μπορεί δυνητικά να μετατραπεί σε μια πολύ περίπλοκη υπόθεση.

Το υπερπολυτελές αρχοντικό σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Τσάρλς και Χένρι Γκριν. Η κύρια κατοικία – και η μεγαλύτερη – του κτήματος Green Gables ήταν η πρώτη κατασκευή που ολοκληρώθηκε το 1911. Το κτήμα περιλαμβάνει ακόμη επτά σπίτια με συνολικά 32 υπνοδωμάτια, τρεις πισίνες, γήπεδα τένις, ξεχωριστό οίκημα που χρησιμεύει ως αχυρώνας καθώς επίσης και τεράστια δασική έκταση με καλοδιατηρημένους κήπους. Χρειάζονται περισσότερες από δύο ώρες για να εξερευνήσει κανείς ολόκληρο το οίκημα. Όσον αφορά στο εσωτερικό του, πολλά από τα έπιπλα επιλέχθηκαν και σχεδιάστηκαν από την Έλσι ντε Γουλφ, την πασίγνωστη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων της Νέας Υόρκης.

Το Γουντσάιντ βρίσκεται κοντά στο Σαν Χοσέ και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο πλούσια προάστια της περιοχής με πληθυσμό περίπου 5.500 κατοίκους. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών εκεί υπολογίζεται σε πάνω από 250.000 δολάρια. Είναι γνωστό πως πολλοί δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν ακίνητα στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια. Ο συνιδρυτής της Oracle, για παράδειγμα Λάρι Έλισον διαθέτει ένα ακίνητο 23 στρεμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Green Gables μπορεί να είναι η πιο ακριβή τρέχουσα καταχώριση στο Γουντάιντ, αλλά η περιοχή είναι γεμάτη από ακίνητα με αστρονομική αξία. Περίπου 2,5 μίλια μακριά, ένα κτήμα σχεδόν 13 στρεμμάτων διατίθεται στην αγορά για 50 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό για ακίνητο στην περιοχή δόθηκε το 2013 όταν και ο ιδρυτής της Softbank έδωσε 118 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια έκταση 9 στρεμμάτων. Άραγε το Green Gables θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ αυτό;

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα λουκέτα της ΖΑRA και ο πόλεμος με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το δάνειο της Αττικής Οδού, το CVC τώρα… και στα φάρμακα

Ο ΟΤΕ αλλάζει: Το πλάνο για να εξελιχθεί σε digital services provider

Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου: Μια κυρία στα… βαθιά των ιχθυοκαλλιεργειών

Απόρρητο Απόρρητο