Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για την αγορά εργασίας η οποία φαίνεται να κινείται θετικά επικαλούμενος στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, το ισοζύγιο της απασχόλησης ήταν θετικό τον Σεπτέμβριο. Όμως, το εννεάμηνο του 2022, ωστόσο η ανεργία των νέων καλπάζει ξεπερνώντας σε κάποιες περιφέρειες το 40%.Μάλιστα σύμφωνα με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη χρονιά που πέρας αν εξαιρεθούν δύο περιοχές της Ισπανίας στην αφρικανική ακτή (Θέουτοστά νεανικής ανεργίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο καταγράφονται στην Ελλάδα.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ήταν 45,1%, που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο νέους ήταν άνεργος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Δυτική Μακεδονία ήταν 42,3%.

Οι άλλες περιφέρειες με ανεργία πάνω από 40% ήταν οι ισπανικές Ciudade Autónoma de Ceuta (56%) και Ciudade Autónoma de Melilla (41.9%), η γαλλική Mayotte (43%) και η ιταλική Σικελία (40,1%).

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν υψηλότερο από το 20% σε όλες τις περιφέρειες. Τη χαμηλότερη ανεργία είχε η Αττική (20,9%), ενώ ποσοστά έως 30% είχαν το Βόρειο Αιγαίο (24,4%), η Ηπειρος (27,1%), η Πελοπόννησος (28,1%), το Νότιο Αιγαίο (29,9%) και η Κρήτη (30%).

Συνολικά στην ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας των νέων το 2021 ανήλθε σε 13% από 13,3% το 2020, όταν είχε αυξηθεί κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της πανδημίας που είχε επηρεάσει δυσανάλογα τους νέους – η συνολική ανεργία είχε αυξηθεί μόνο 0,4 της ποσοστιαίας μονάδας.

Διαβάστε ακόμα

Ρίχνουν τα τιμολόγια ηλεκτρισμού οι πάροχοι ενέργειας για τον Νοέμβριο

Ακίνητα: Προς παράταση οδεύουν δύο ευνοϊκά μέτρα για τους ιδιοκτήτες

Η… Κακιά Σκάλα στα κανάλια, το σφυρί της Καικίλιας, ο εφοπλιστής και ο… ψιλικατζής σε νέες ιστορίες