Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ενδιαφέροντος για τη δουλειά τους, σε σχέση με εκείνους σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια του κόσμου. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί κίνητρο για αυτούς, να αναζητήσουν κάτι που θα τους ικανοποιεί περισσότερο, αφού σε παγκόσμια έρευνα, είχαν επίσης το χαμηλότερο ποσοστό, ανάμεσα σε αυτούς που απάντησαν ότι ψάχνουν ενεργά μία άλλη δουλειά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Gallup σχετικά με την κατάσταση του  χώρου εργασίας στον κόσμο, στην οποία συμμετείχαν και άτομα από την Ελλάδα, μόλις το 13% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τη δουλειά του (σε σύγκριση με 23% παγκοσμίως), το 72% δεν ενδιαφέρεται (62% παγκοσμίως) και το 16% αδιαφορεί πλήρως (15%).

Πάντως, αναφορικά με το πως αξιολογούν τη ζωή τους γενικότερα, το 47% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι ευημερεί, τη στιγμή που ο παγκόσμιος μέσος όρος διαμορφώνεται στο 34%, το 49% είπε ότι δυσκολεύεται (58% παγκοσμίως) και μόλις το 4% ότι υποφέρει (8%).

Σε επίπεδο αρνητικών συναισθημάτων οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, νιώθουν καθημερινά άγχος σε επίπεδο 37%, θυμό (το 15%), λύπη (17%) και μοναξιά (14%). Όλα τα ποσοστά είναι χαμηλότερα από το παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος το 57% των Ευρωπαίων θεωρεί πως είναι καλή περίοδος να βρει μία νέα δουλειά στην ήπειρο, αν και μόνο το 1/3 αυτών (32%) ψάχνει ενεργά τρόπο να αλλάξει θέση, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που διαμορφώνεται στο 52%.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται εξπρές-ρυθμίσεις α λα καρτ και νέο πλαίσιο προστασίας κατοικίας για οφειλέτες

Το μεγάλο στοίχημα της Νoval Property: Στόχος χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ (pics)

«Πρωτεύς»: Τρίτη φορά με… «ρότα» για το ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ