Περισσότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων (35%) υποστηρίζει πως το άγχος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, την παραγωγικότητά εντός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, πρόσφατη έρευνα από την Joblist στην οποία έλαβαν μέρος, συνολικά 18.911 άτομα, διαπίστωσε πως υπάρχουν πράγματι, επαγγέλματα τα οποία προκαλούν λιγότερο άγχος και στρες συγκριτικά με άλλα.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το CNBC, αυτή είναι η λίστα με τα 10 επαγγέλματα με χαμηλά επίπεδα άγχους και υψηλές ετήσιες απολαβές ακόμη, και άνω των 100.000 δολαρίων. 

10. Επιστήμονας Υλικών

Αρμοδιότητα των συγκεκριμένων επαγγελματιών είναι να μελετούν τρόπους συνδυασμού και αντοχής, πειραματίζονται με υλικά όπως μέταλλα, κράματα, καουτσούκ, κεραμικά αλλά και γυαλί. Για τη συγκεκριμένη θέση απαιτείται μεταπτυχιακό ή διδακτορικό καθώς και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 100.090 δολάρια 

9. Αναλυτές

Οι αναλυτές λαμβάνουν υπόψη τα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και οικονομικά δεδομένα, δημιουργούν αναφορές για στελέχη και ενδιαφερόμενους φορείς και προτείνουν τη λήψη σχετικών μέτρων για λογαριασμό της επιχείρησης. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου καθώς και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 100.910 δολάρια

8. Επιστήμονας δορυφορικής τεχνολογίας

Αναλύουν δεδομένα που συλλέγονται από αεροσκάφη ή δορυφόρους, για παράδειγμα, για να λύσουν προβλήματα σε τομείς όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η εσωτερική ασφάλεια και η διαχείριση φυσικών πόρων.

Μέσος ετήσιος μισθός: 104.100 δολάρια

7. Καθηγητής Οικονομικών

Οι καθηγητές οικονομικών διδάσκουν σε μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές θέματα όπως η θεωρία των τιμών και η μικροοικονομία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 104.940 δολάρια

6. Χημικός μηχανικός

Οι χημικοί μηχανικοί αναλαμβάνουν τη σχεδίαση εξοπλισμού χημικών εργοστασίων καθώς και τεχνικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προϊόντων όπως αέριο, πλαστικό και τσιμέντο.

Μέσος ετήσιος μισθός: 105.550 δολάρια

5. Οικονομικός αναλυτής για περιβαλλοντικά ζητήματα

Διεξάγουν έρευνες για θέματα όπως η χρήση εναλλακτικών καυσίμων, συντάσσουν ακαδημαϊκά άρθρα για οικονομικές προβλέψεις και αξιολογούν το κόστος και τα οφέλη των πολιτικών και των κανονισμών που επηρεάζουν το περιβάλλον. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν σχετικό μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό πτυχίο, καθώς και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 105.630 δολάρια 

4. Μαθηματικός

Οι μαθηματικοί εφαρμόζουν μαθηματικές θεωρίες για την επίλυση προβλημάτων στις επιχειρήσεις, τη μηχανική και τις επιστήμες, διεξάγουν έρευνα στην άλγεβρα, τη γεωμετρία, τις πιθανότητες και ούτω καθεξής και γράφουν αναφορές για τα ευρήματά τους. Αυτή η θέση απαιτεί συχνά σχετικό μεταπτυχιακό δίπλωμα, διδακτορικό και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 108.100 δολάρια 

3. Ειδικός αναβάθμισης περιβάλλοντος και υπεύθυνος τοποθεσίας

Σχεδιάζουν και επιβλέπουν τον καθαρισμό και την ανάπλαση της μολυσμένης γης. Εντοπίζουν τις πηγές μόλυνσης και συντονίζουν τον επιτόπιο καθαρισμό που διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τα πρότυπα. Πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας απαιτούν πτυχίο και εργασιακή εμπειρία.

Μέσος ετήσιος μισθός: 124.650 δολάρια

2. Ειδικός υδάτινων πόρων

Σχεδιάζουν και βοηθούν στην υλοποίηση προγραμμάτων που σχετίζονται με την παροχή, την ποιότητα και τη ρύθμιση του νερού.

Μέσος ετήσιος μισθός: 137.900 δολάρια

1. Φυσικός

Διεξάγουν έρευνες σχετικά με φυσικά φαινόμενα, αναλύουν την έρευνά τους, αξιολογούν τα δεδομένα και αναπτύσσουν θεωρίες με βάση τα ευρήματά τους. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις απαιτούν πτυχίο, όπως μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό.

Μέσος ετήσιος μισθός: 152.430 δολάρια

Διαβάστε επίσης:

Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους – Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων (pics + vid)

Οικογένεια Παυλίδη: Πώς οι «βασιλιάδες του μαρμάρου» πούλησαν το στέμμα τους (pics)

Αυτά είναι τα έντομα που υπάρχουν στις τροφές που τρώμε – Οι φάρμες εντόμων έρχονται από το μέλλον