Ένα οικόπεδο- «φιλέτο» πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, ένα γειτονικό πολυώροφο κτίριο γραφείων, ένα γωνιακό κατάστημα μεγάλης προβολής στη Γλυφάδα, ένα οικόπεδο στις Σπέτσες, αλλά και μια πολυτελής βίλα στη Μύκονο είναι ορισμένα από τα ακίνητα που ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για αυτόν, τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Τα τέσσερα ανήκαν στην εταιρεία «Μ. Παπαθάνος Α.Ε.» και θα βγουν στο σφυρί στις 19 Ιανουαρίου με συνολική τιμή εκκίνησης 13,11 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ένα γωνιακό οικόπεδο πάνω στην παραλιακή στο ύψος της Γλυφάδας επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Ποσειδώνος και της οδού Ιατρού Λιούγκα, συνολικής έκτασης 2.344 τ.μ. Προέρχεται από την συνένωση δύο όμορων οικοπέδων και παλαιότερα μέσα σε αυτό υπήρχε κατοικία της δεκαετίας του 1960 που έχει κατεδαφιστεί, ενώ είναι περιφραγμένο με τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος και σιδερένια κάγκελα.

Το οικόπεδο είναι εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δήμου Γλυφάδας και από τα λίγα «ελεύθερα» στην περιοχή.

Η κατάσχεση έχει γίνει από το 2019, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς όταν και είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός με τιμή 4.080.000 ευρώ. Τώρα η τιμή πρώτης προσφοράς έχει αυξηθεί στα 6.649.600 ευρώ.
Το δεύτερο σφυρί αφορά το ακριβώς διπλανό οικόπεδο μαζί με το πολυώροφο κτίριο όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το ΙΚΑ Γλυφάδας. Ειδικότερα πρόκειται για το ήμισυ (1/2) εξ αδιαιρέτου, άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου, μετά της επ’ αυτού οικοδομής, που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας, με πρόσοψη στην παραλιακή, έκτασης 1.040 τ.μ.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο 674,40 τ.μ., ισόγειο 198 τ.μ., τέσσερις ορόφους των 250 τ.μ. έκαστος και δώμα 30 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς είναι 3.480.000 ευρώ.

Τι τρίτο σφυρί αφορά κατάστημα του ισογείου (αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία) σε κτίριο επί των οδών Λαοδίκης και Βασιλέως Γεωργίου Β, στο κέντρο της Γλυφάδας. Το 2019 η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στις 659.000 ευρώ και στον πλειστηριασμό της 19ης Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Inrtum, έχει αυξηθεί στα 1.555.200 ευρώ.

Στην ίδια ομάδα περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ανήκει και οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, στις Σπέτσες εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 1.356,47 τ.μ. Στο οικόπεδο δεν υπάρχει κάποιο κτίσμα, ενώ φέρει περίφραξη περιμετρικά από μαντρότοιχο με πέτρα. Η τιμή εκκίνησης για αυτό στον πλειστηριασμό της 19ης Ιανουαρίου, -με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς-, έχει οριστεί στα 1.432.432 ευρώ.

Η βίλα στη Μύκονο

Μια βδομάδα νωρίτερα, στις 12 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για μια πολυτελή βίλα στη Μύκονο, της εταιρείας «Sweet Home Διαχείριση Ακινήτων Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 4.018 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση «Άγιος Πέτρος» ή «Αργυρού» της κτηματικής περιφέρειας Άνω Μεράς του Δήμου Μυκόνου. Μέσα σε αυτό έχει ανεγερθεί κλιμακωτή κατοικία με διώροφο τμήμα. Το επίπεδο του υπογείου είναι επιφάνειας 200,73 τ.μ. και το επίπεδο του ισογείου επίσης 200,73 τ.μ. Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού «πρόκειται για πολυτελή κατασκευή η οποία είναι εξωτερικά σε πολύ καλή κατάσταση, κατασκευασμένη σε επίπεδα. Ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος με φυτεύσεις, πισίνα επιφάνειας 35 τ.μ. και ξύλινες πέργολες». Επίσης, μεγάλο τμήμα των όψεων φέρει επένδυση από παραδοσιακή κυκλαδίτικη πέτρα.

Κατά την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για «αδόμητη, ήσυχη περιοχή με πολύ καλή θέα προς τη θάλασσα», ενώ «η μορφολογία του εδάφους είναι έντονα επικλινής και ημιβραχώδης».

Η κατάσχεση υπέρ της Εθνικής Τράπεζας που είναι και η επισπεύδουσα έγινε για οφειλή 100.000 ευρώ και ο αρχικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου 2021 αλλά ματαιώθηκε. Τώρα θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου με τιμή εκκίνησης 680.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» των ΚΑΔ

Τα φρέσκα γκάλοπ του νέου έτους και ο «βολικούλης» πρωθυπουργός, η εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς, η επιστροφή της Citi και το οινοποιείο Κοντομηνά 

Ηλεκτρικές συσκευές: Μοντέλο «Εξοικονομώ» για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης