Την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» και στον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσαν από κοινού η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το πρόγραμμα, που αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Αυτή την περίοδο συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων.

Σημειώνεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει άλλη απασχόληση καθώς το ωράριο και η αμοιβή των επιμελητών/επιμελητριών ορίζεται κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού με τους γονείς.

Η κυρία Κεφάλα δήλωσε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους γονείς να ισορροπήσουν την οικογενειακή με την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Διευκολύνουμε τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών έμπρακτα και ουσιαστικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι «οι οικογένειες και κυρίως οι νέοι γονείς, ειδικά σε μία πόλη όπως η Αθήνα, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ ουσιαστική στήριξη. Η εφαρμογή του προγράμματος “Νταντάδες της γειτονιάς” στον Δήμο Αθηναίων είναι εξαιρετικά σημαντική. Δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, αλλά και ανέργους γονείς να εξασφαλίσουν το μείζον που είναι η φροντίδα των παιδιών τους όσο εκείνοι εργάζονται ή αναζητούν εργασία».

Αναλυτικά οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Αθηναίων, Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Ανατολικής Σάμου, Ικαρίας, Μυτιλήνης, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Πηνειού, Πύργου, Βοϊου, Γρεβενών, Εορδαίας, Φλώρινας, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Πρέβεζας, Σουλίου, Ελασσόνας, Καρδίτσας, Παλαμά, Ρήγα Φεραίου, Φαρκαδόνας, Αργοστολίου, Βόρειας Κέρκυρας, Κέρκυρας, Λευκάδος, Σάμης, Δίου – Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Κορδελιού-Ευόσμου, Αποκορώνου, Γόρτυνας, Σητείας, Χανίων, Καρπάθου, Ανδρου, Κω, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου-Ερμούπολης, Βέλλου-Βόχας, Βόρειας Κυνουρίας, Ευρώτα, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Πύλου-Νέστορος, Ιστιαίας Αιδηψού, Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Αννας, Λεβαδέων, Χαλκιδέων.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι 3.000 ευρώ το «κάρφωμα» για πλαστές αποδείξεις

DBRS Morningstar: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ» της Ιταλίας

Tsakiris Chips: Ο άνθρωπος που έμαθε την Ελλάδα να τρώει πατατάκια (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ