Σε 1,4 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι αποζημιώσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2022. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, υδροστρόβιλος) που επικράτησε στην Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλία, Μακεδονία, νησιά Αιγαίου) την περίοδο 22-27 Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών των επιχειρήσεων – μελών της ένωσης αναφέρεται συνολικά σε 488 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 335 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 1,1 εκατ. ευρώ), 152 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 306 χιλ. ευρώ) και μία ζημιά αναφέρθηκε στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής (εκτίμηση 6.000 ευρώ). Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή την έρευνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της ΕΑΕΕ, Ερρίκος Μοάτσος, σχολίασε: «Τον Αύγουστο του 2022 σημειώθηκε άλλο ένα καταστροφικό γεγονός, μικρότερης μεν κλίμακας σε σχέση με προγενέστερα περιστατικά, το οποίο όμως επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η συχνότητα φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα αυξάνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Όπως σε κάθε αντίστοιχο περιστατικό, η ελληνική ασφαλιστική αγορά προχωρά με ταχύτητα στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων για το εν λόγω περιστατικό, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν το συντομότερο δυνατό».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Γιατί θα κινηθούν σε «ρηχά νερά» οι ευρωπαϊκές μετοχές το 2023 (πίνακες)

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 6,7% φέτος και 1,6% το 2023 για την ελληνική οικονομία

Έρευνα: Δίκτυο 6.000 ατόμων στην Ευρώπη για την εξουδετέρωση των αντιπάλων του Ερντογάν