Εικόνα… ασανσέρ για τους καταναλωτές οι τιμές στα καύσιμα τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι μειωμένες τιμές στην αντλία φαίνεται να έχουν μικρή διάρκεια.

Η διεθνής τιμή του Brent υποχώρησε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας ακόμη και κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι, λόγω εκτιμήσεων για μειωμένη ζήτηση πετρελαίου, ειδικά από την Κίνα. Η πτωτική τάση που ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου μήνα προκάλεσε σημαντική πτώση των τιμών στην αντλία.

Συγκεκριμένα, οι τιμές για την αμόλυβδη βενζίνη υποχώρησαν σχεδόν κατά 11 λεπτά το λίτρο, ενώ ανάλογη ήταν η πτώση και για το diesel κίνησης. Ωστόσο, η υποχώρηση των τιμών στις διεθνείς αγορές δεν κράτησε πολύ. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σαφής διαφοροποίηση στις διεθνείς αγορές, λόγω νέων εκτιμήσεων για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Η διεθνής τιμή του Brent βρέθηκε ξανά σε ανοδική τροχιά, φτάνοντας πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα, σήμερα η τιμή για τον «μαύρο χρυσό» είναι στα 82,44 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Στην αντλία η εικόνα είναι αρκετά καλή, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να έχει διάρκεια, ειδικά αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα επίπεδα των 82 με 85 δολαρίων το βαρέλι.

Η μέση τιμή της βενζίνης είναι πλέον κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στα 1,873 ευρώ, έναντι 1,986 ευρώ το λίτρο που ήταν τα υψηλά του διμήνου, λίγο πριν το Πάσχα. Έχουμε δηλαδή μείωση της τάξεως των 11,3 λεπτών το λίτρο. Ανάλογη είναι η εικόνα και για το diesel κίνησης, με τη μέση τιμή πλέον στα 1,608 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,704 ευρώ στις αρχές Μαΐου, μείωση δηλαδή κατά σχεδόν 10 λεπτά το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο της χώρας η μέση τιμή της βενζίνης υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο μόνο σε δύο περιοχές: στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Κατά την περίοδο των υψηλών τιμών, ο αριθμός των περιοχών με τιμή πάνω από τα 2 ευρώ ήταν 21.

Διαβάστε ακόμη:

Νέος ευρω-κόφτης εάν υιοθετηθούν «ανεξέλεγκτες» πολιτικές παροχών

Τα ψιλά γράμματα στα νέα στεγαστικά δάνεια για νέους

Τα 9 SOS για τον καθαρισμό των οικοπέδων (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ