Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν 20% τα νέα κρούσματα – Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 στις ΜΕΘ

  • newsroom


Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα, λόγω των σχολείων, αλλά εκτιμούν ότι θα είναι παροδική - Αισιοδοξία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών 

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Εμπειρρογνωμόνων, παρουσία της συναδέλφου τους, ιατρού του νοσοκομείου “Σωτηρία”, αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα περιέγραψαν χθες κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας τη σαφή συρρίκνωση της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και την εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή, που θα διανυθεί τις επόμενες εβδομάδες λόγω των σχολείων και του φθινοπωρινού σκηνικού.

Ανατρέποντας το σύνηθες πρόγραμμα της ενημέρωσης, κατά την πρώτη της παρουσίαση στο υπουργείο Υγείας, όπως η ίδια επισήμανε, η κυρία Γκάγκα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τους υγειονομικούς που συνδράμουν στην επιδημία καθόλη τη διάρκειά της από κάθε μετερίζι.

Και ζήτησε από τους πολίτες, πριν δώσει τον λόγο στους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα και να εμβολιάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς μέσα στην πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr