Σε επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά την άρνηση χθες από τους κλινικάρχες να  συνεργαστούν.

Βάση του σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

Το υπουργείο Υγείας χθες, είχε ζητήσει τη διάθεση 200 κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, με τους ιδιοκτήτες των κλινικών να απαντούν αρνητικά.

Το πανελλαδικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού διατήρησε και χθες η Θεσσαλονίκη φτάνοντας τα 774 περιστατικά, γεγονός που δεν επιτρέπει ούτε μια ανάσα στους «μαχητές» του δημόσιου συστήματος υγείας, δηλαδή γιατρούς και νοσηλευτές, στην πόλη. Το ΕΣΥ, άλλωστε, βρίσκεται στα όριά του, όπως και η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση για την επικείμενη έλλειψη κλινών, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ζητήσαμε μέτρα»

Στο ίδιο μήκος κύματος, «δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή» ισχυρίστηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της πόλης «τραγική». Ο ίδιος, μάλιστα προέβλεψε πως «δεν πρόκειται να δούμε σταθεροποίηση πριν από το τέλος του μήνα, αρχές του επομένου» και πρόσθεσε ότι «αν συνεχιστεί η ανοδική τάση, το σύστημα που είναι ήδη στα όριά του, πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα όριά του και θα χρειαστούμε στήριξη και βοήθεια από όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Black Friday: Η «μητέρα των μαχών» στην αγορά εν μέσω πανδημίας

Πρόγραμμα Γέφυρα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις επιδοτήσεις που ξεκινούν

O Τούρκος μαρινάρχης του CVC, ποιος ενεργοποιείται στα media και το χακάρισμα της κυρίας Αγγελικής