Ελλάδα

«Λουκέτο» και στα Δημοτικά σχολεία από Δευτέρα – Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

  • newsroom


Το μεσημέρι οι επίσημες ανακοινώσεις μετά την εισήγηση των ειδικών - Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία της ειδικής αγωγής - Κλείνουν και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Τι ισχύει για την άδεια ειδικού σκοπού

Εισήγηση για κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών έκανε χθες, η επιτροπή των ειδικών, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίασή της. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Οι σχετικές εισηγήσεις αναμένονται σήμερα. Παρότι είχε επισήμως γίνει γνωστό ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης χθες, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί ως την ώρα που έγιναν οι τακτικές ανακοινώσεις και μετατέθηκε για σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα γύρω από τα σχολεία.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει. Αρχικά η επιτροπή συζητούσε να κλείσουν τα δημοτικά σε βεβαρυμμένες μόνο περιοχές , ωστόσο ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση κατέληξαν στην εισήγηση για κλειστά δημοτικά σε όλη τη χώρα.

To κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

Πώς θα γίνει η εξ αποστάσεως στα δημοτικά

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Η υπουργός έχει πει ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ συνδέσεις μαθητών και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

-ΣτΕ: Φόρος €4.681.318 στην καπνοβιομηχανία Καρέλια για λαθρεμπορία μέσω εικονικών εξαγωγών

-Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

-Απίστευτη πρόταση από την Deutsche Bank: 5% επιπλέον φόρος σε όσους εργάζονται από το σπίτι