Ελλάδα

Νέα μέτρα: Αλλαγές από σήμερα 8 Ιούλιου – Τι ισχύει για εστίαση και χώρους διασκέδασης (vid)

  • newsroom


Aυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις θα ισχύουν για τους παραβάτες

Μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στην χώρα μας και τις εικόνες συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου στον χώρο της  εστίασης. Συγκεκριμένα, από σήμερα, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Έρχονται πρόστιμα

Αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις θα ισχύουν για τους παραβάτες. Ειδικότερα:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και το «λουκέτο» θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Σημειώνεται ότι η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για τους εμβολιασμένους που επιστρέφουν από την Ελλάδα