Μια πολύωρη «οδύσσεια» βίωσαν οι 731 επιβάτες του «Fast Ferries Andros», το οποίο κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας έπειτα από 18 ολόκληρες ώρες.

Το πλοίο βρισκόταν από το πρωί του Σαββάτου στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό και οργή στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας.

Το περιστατικό ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7.30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το «Fast Ferries Andros» για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος.

Ωστόσο, λόγω της έντασης των ανέμων, η καδένα της άγκυρας του πλοίου έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του «Αικατερίνη Π», το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν σε διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 8.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο. Ανάμεσα στα δύο πλοία υπήρξε και επακούμβηση.

Στο σημείο στήθηκε ειδική επιχείρηση, καθώς ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις άγκυρες που είχαν τυλίξει τη μία από τις δύο προπέλες.

Εν μέσω ανέμων εντάσεως έως 7 μποφόρ, το πλοίο ρυμουλκήθηκε από τρία πλοία και έφθασε με ασφάλεια στο λιμάνι στη 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σήμερα, οι αναχωρήσεις των «Superferry» και «Αικατερίνη Π.» θα πραγματοποιηθούν από το Λαύριο, ενώ από τη Ραφήνα θα αποπλεύσει μόνο το «Superexpress».

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου υπουργείου Ναυτιλίας, ανέφερε τα εξής::

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες…με επιτυχία. Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός… σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».

Στην περιοχή έπνεαν το απόγευμα του Σαββάτου άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας έφθασαν έως 7-8 μποφόρ. Λόγω των ανέμων, κάθε σκέψη για μετεπιβίβαση των επιβατών και μεταφορά τους στη στεριά είχε αποκλειστεί. Στο πλοίο, γι’ αυτόν τον λόγο, εστάλησαν δύο ρυμουλκά με τρόφιμα και εφόδια για τους επιβάτες.

Διαβάστε ακόμα

Στο τραπέζι και «πράσινο» κρατικό ομόλογο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Τhe Heritage: Η θεμαματική αναμόρφωση ενός κτιρίου με βαριά ιστορία στην Κηφισιά (pic)

Πάνος Τσακλόγλου: Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από το 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ